ΑΛΜΥΡΟΣ

100 συμμετοχές από εκθέτες στο Παζάρι του Αλμυρού

100-συμμετοχές-από-εκθέτες-στο-παζάρι-το-808132

Ξεπέρασαν τις 100 οι αιτήσεις από εκθέτες για συμμετοχή στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ανοίξει τις πύλες της στις 23 Αυγούστου με τη γιορτή της Παναγιάς Ξενιάς και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Αυγούστου.

Στο δήμο Αλμυρού έχουν γίνει αιτήσεις για συμμετοχή από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από Ζάκυνθο μέχρι Μυτιλήνη, από Κομοτηνή μέχρι Κρήτη, ενώ η υποβολή των αιτήσεων από ενδιαφερόμενους συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο Αλμυρού, για το παζάρι υπάρχουν ακόμη ανοιχτές θέσεις για όποιο ενδιαφερόμενο καταστηματάρχη ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο ξεχωριστό για τον Αλμυρό γεγονός, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες όχι μόνο από τη Μαγνησία, αλλά και εκτός Νομού.

Οι τιμές ενοικίασης των περιπτέρων μειώθηκαν φέτος κατά 12%, καθώς η δημοτική αρχή Αλμυρού έδειξε κατανόηση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

Στην πρώτη ζώνη του παζαριού η τιμή για τα περίπτερα ορίστηκε στα 398,30 ευρώ, στη β’ ζώνη στα 327,36 ευρώ, στη γ’ 204,62 ευρώ και στη δ’ ζώνη στα 272,80 ευρώ.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή έχει φέρει σε πέρας όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για λειτουργία της εμποροπανήγυρης, που θα γίνει και φέτος στη θέση Πλατάνια.

Οι διαγωνισμοί για την εγκατάσταση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και την κατασκευή παραπηγμάτων ολοκληρώθηκαν και αναδείχθηκαν μειοδότες.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου, θα ξεκινήσουν στις 7 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν με ταχείς ρυθμούς.

Να επισημανθεί ότι το παζάρι έφερε στο δήμο Αλμυρού το 2015 έσοδα ύψους 220.000 – 230.000 ευρώ. Για τη δημοτική αρχή είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση στην οποία δίνεται πάρα πολύ μεγάλη έμφαση, καθώς αυτή προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες όχι μόνο από τη Μαγνησία, αλλά και από ολόκληρη τη Θεσσαλία και άλλες ακόμη περιοχές.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου