ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέα υποβάθμιση του Αλμυρού καταγγέλλει η μειοψηφία

νέα-υποβάθμιση-του-αλμυρού-καταγγέλλ-821265

Νέα υποβάθμιση της περιοχής του Αλμυρού βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης της μειοψηφίας «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» του Δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, Νίκος Τσανής και Δημήτρης Τσούτσας, με θέμα αιχμής την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Αλμυρού και του προβλήματος των αδεσπότων.

Στην ανακοίνωσή τους οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ειδικότερα αναφέρουν: «Με έκπληξη και οργή ενημερωθήκαμε από τον τύπο για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ήδη έχει δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση, το οποίο καταργεί τα περιφερειακά Υποθηκοφυλακεία στην Μαγνησία (Αλμυρού Σούρπης στην περιοχή του Αλμυρού) και τα συγχωνεύει σε ένα κεντρικό στον Βόλο. Είναι προφανές ότι αν υλοποιηθεί αυτό το μέτρο, στα πλαίσια προώθησης των μνημονιακών πολιτικών, υποβαθμίζεται περαιτέρω η περιοχή του Αλμυρού και ταυτόχρονα μπαίνει επιτακτικά το θέμα της εξυπηρέτησης των δημοτών και των επαγγελματιών του Δήμου μας, της ταλαιπωρίας και του επιπλέον κόστους που αυτή θα συνεπάγεται.

Ταυτόχρονα απορία όμως προκαλεί και η στάση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού η οποία παραμένει σιωπηρή ενώ όφειλε να γνωρίζει το θέμα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής 1/7/2016, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια της.

Καλούμε όλους τους δημότες , τη Δημοτική Αρχή, τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, τις τοπικές κοινότητες, τους Συλλόγους και φορείς της περιοχής μας σε μία συντονισμένη αντίδραση για να βάλουμε φραγμό στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας, διεκδικώντας να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο του Αλμυρού στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού.

Τέλος, ενημερώνουμε τους δημότες ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 1/7/2016 η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, μετά από έντονα παράπονα πολλών δημοτών, έθεσε ζήτημα για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα αδέσποτα ζώα και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς δημοτικής αρχής. Επισήμανε ότι ενώ είχε θέσει ξανά το θέμα πριν αρκετούς μήνες η Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτε, ούτε τα απολύτως στοιχειώδη μέτρα που επιβάλλει ο νόμος (στειρώσεις, εμβολιασμοί), ούτε έχει σχεδιάσει και δρομολογήσει μέτρα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να συγκαλύψει την ανεπάρκεια της παρέπεμψε το θέμα για να απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς όμως για αυτή με την απραξία του κατάφερε το ακατόρθωτο. Εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όταν μια στοιχειωδώς δραστήρια Δημοτική Αρχή βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μηνύουν τον Δήμο Αλμυρού για πλήρη απραξία και παράβαση καθήκοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου