ΑΛΜΥΡΟΣ

Εντεκα επιθέσεις αδέσποτων

εντεκα-επιθέσεις-αδέσποτων-821991

Με ισάριθμους τραυματίες – Αμέτρητες θανατώσεις αδέσποτων

Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Αλμυρού. Τους τελευταίους τρεις μήνες συνέβησαν έντεκα επιθέσεις ζώων με ισάριθμους τραυματίες που δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Την ίδια στιγμή οι θανατώσεις ζώων απασχολούν ολοένα και πιο συχνά και προκαλούν τις διαμαρτυρίες τόσο των φιλόζωων όσο και της δημοτικής αρχής.

Το θέμα έχει πάρει τέτοιες διατάσεις, ώστε φιλόζωοι αλλά και άλλοι Σύλλογοι εθελοντών να περάσουν την πόρτα των Δικαστηρίων και να καταγγείλουν παντελή έλλειψη μέτρων από τη δημοτική αρχή. Την πόρτα των Δικαστηρίων πέρασε και η δημοτική αρχή εκπρόσωπος της οποίας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις πολυάριθμες θανατώσεις ζώων.

Εκείνο όμως που προβληματίζει όλους τους αρμόδιους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία που έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες από τη Σούρπη ότι αυτοκίνητο τύπου βαν λευκού χρώματος αφήνει ελεύθερα αδέσποτα ζώα στον Αλμυρό συλλέγοντάς τα από άλλη περιοχή της Θεσσαλίας. Η καταγγελία ερευνάται.

Η οικονομική συγκυρία δυστυχώς είναι δύσκολη για τη δημοτική αρχή Αλμυρού. Ο προγραμματισμός του δήμου όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Μακρής, είναι είτε να ανεγερθεί νέο κυνομοκείο είτε να υπάρξει διαδημοτική συνεργασία με άλλους δήμους της Μαγνησίας αν αυτό είναι εφικτό.

Επί του παρόντος η δημοτική αρχή συνεργάζεται με ιδιωτικό κυνοκομείο και κτηνιάτρους στην πρώτη περίπτωση για την τροφή αδέσποτων και στη δεύτερη για τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων.

Ωστόσο, η οικονομική κρίση, όπως είπε ο κ. Μακρής, έχει οδηγήσει ολοένα και πιο συχνά πολίτες να εγκαταλείπουν οικόσιτα ζώα, τα οποία δεν φέρουν μικροτσίπ και γι’ αυτό δεν είναι δυνατό να υπάρχει σαφής εικόνα για την έκταση του φαινομένου.

«Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα το θέμα των αδέσποτων. Είμαστε ο 4ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στην Ελλάδα. Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι μόνο τοπικό, αλλά αφορά τους περισσότερους δήμους αν όχι όλους. Εμείς από την πλευρά μας συνεργαζόμαστε με τους δύο κτηνιάτρους και το ιδιωτικό κυνοκομείο, ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βοηθήσουν» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου