ΑΛΜΥΡΟΣ

Μια αγκαλιά βραβεία στο 4ο Δημοτικό Αλμυρού

μια-αγκαλιά-βραβεία-στο-4ο-δημοτικό-αλμ-830043

Δύο πανελλήνιες διακρίσεις σε ισάριθμους διαγωνισμούς φυσικής, έπαινος σε πανελλήνια εκστρατεία της UNICEF και πρωτιά στο τουρνουά μπάσκετ αγοριών στο δήμο Αλμυρού. Η χθεσινή σχολική γιορτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού για τη λήξη της σχολικής χρονιάς ήταν γεμάτη… βραβεύσεις μαθητών, που έκαναν τους γονείς και το σχολείο τους υπερήφανους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Παύλος Αρβανίτης, μαθητής της στ’ τάξης του σχολείου απέσπασε πανελλήνια διάκριση στη φυσική, στο διαγωνισμό της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών για το 2016. Είναι η δεύτερη διάκριση που φέρνει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού ο συγκεκριμένος μαθητής που και πέρυσι είχε διακριθεί στον ίδιο διαγωνισμό.

Τίτλο μικρής… Αϊνστάιν διεκδικεί όμως και η μαθήτρια της ε’ τάξης του σχολείου Ιλντα Κεφαλίγια στην οποία απονεμήθηκε το 3ο Βραβείο Αριστείας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύμφωνα με το Διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Παγωνόπουλο, οι διακρίσεις μαθητών στη φυσική δεν είναι τυχαίες. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού και τον Διευθυντή, Χρήστο Καλλέ, που μας παραχωρεί το εργαστήριο πειραμάτων όπου οι μαθητές μας διδάσκονται τις φυσικής επιστήμες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κατάλογος των πανελληνίων διακρίσεων, συνεχίστηκε και στο διαγωνισμό της UNICEF με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους». Στο διαγωνισμό το σχολείο συμμετείχε με δύο δημιουργίες: μια αφίσα που φιλοτέχνησαν μαθητές της β’ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Τζέλη και ένα βιβλίο που έγραψαν οι 18 μαθητές της ε’ τάξης.

Το βιβλίο που βραβεύτηκε με έπαινο της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών

Για τη συγγραφή του βιβλίου των 22 σελίδων, οι μαθητές διάβασαν πραγματικές ιστορίες προσφύγων και στη συνέχεια πάτησαν στην αλήθεια για να γράψουν δικές τους φανταστικές ιστορίες, θίγοντας σε κάθε μία από αυτές και ένα δικαίωμα του παιδιού: στην υγεία, το φαγητό, το νερό, την εκπαίδευση, την ασφάλεια.

Μέχρι και την εικονογράφηση αλλά και το εξώφυλλο φιλοτέχνησαν οι μαθητές σύμφωνα με τη δασκάλα της ε’ τάξης, Ελένη Καρυώτου. Πρόκειται για τους λιλιπούτειους συγγραφείς Δήμητρα Αυγέρη, Γιώργο Καλόγηρο, Κωνσταντίνο Κατσούλη, Ιλντα Κεφαλίγια, Λουίζ Καφαλίγια, Δέσποινα Κονδραφούρη, Αρη Κωτούλα, Αγγελική Λέφα, Αγγελική Μακσίμοβα Κυρίτση, Γιάννη Μπραζογούλα, Φαίδρα Μουσταφάι, Κατερίνα Μωϋσίδου, Ερίσα Ντούζα, Αρη Παπανικολόπουλο, Αλέξανδρο Τσαμπίρα, Παναγιώτα Τσίμου, Χρήστο Φιλοθόδωρο, Κωνσταντίνα Ιριδα Φυτιλή.

Το σχολείο χειροκρότησε επίσης και την ομάδα μπάσκετ αγοριών, που κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση στο τουρνουά μπάσκετ στο δήμο Αλμυρού.

Τις απονομές των βραβείων στους μαθητές που έφεραν διακρίσεις στο σχολείο τους έκαναν η Γ.Γ. του δήμου Αλμυρού Χρύσα Τσαγανού, ο δημοτικός σύμβουλος – υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού, Αργ. Ρούσσας και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, Αφροδίτη Μάνου.

Ο Παύλος Αρβανίτης

Η Ιλντα Κεφαλίγια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου