ΑΛΜΥΡΟΣ

Προετοιμασία για το παζάρι…

προετοιμασία-για-το-παζάρι-845458

Η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για τις τιμές εκμίσθωσης

Σε πλήρη προετοιμασία για την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη που ανοίγει τις πύλες της με τη γιορτή της Παναγιάς Ξενιάς στις 23 Αυγούστου και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης βρίσκεται η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Ο δήμος επεξεργάζεται τη δημοπρασία για το λούνα παρκ και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα εισάγει στην Οικονομική Επιτροπή πρόταση για τα ενοίκια των περιπτέρων.

Εξάλλου, το ενδιαφέρον για συμμετοχή που υπάρχει είναι πολύ μεγάλο παρά τα οικονομικά προβλήματα που κουβαλά ο έβδομος χρόνος της κρίσης. Η δημοτική αρχή δέχεται τηλεφωνήματα από Πελοπόννησο, Αθήνα, Κρήτη, Γιάννενα, Αρτα, Πρέβεζα, Αλεξανδρούπολη, κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούν να ενημερωθούν πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής και ποιες θα είναι οι φετινές τιμές εκμίσθωσης.

«Εχουμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα και μάλιστα από πολύ μακρινά μέρη της Ελλάδας. Το παζάρι του Αλμυρού είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας. Το ζωηρό ενδιαφέρον μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι και φέτος θα είναι μια πετυχημένη χρονιά για την εμποροπανήγυρη» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι επισκέπτες της πόλης να αποκομίσουν τις καλύτερες των εντυπώσεων. «Φροντίζουμε ώστε τις ημέρες πραγματοποίησης της εμποροπανήγυρης να υπάρχει άνετη διαμονή, ανθρώπινη φιλοξενία για την πόλη» είπε ο ίδιος.

Για το ψυχαγωγικό κομμάτι του παζαριού ο διαγωνισμός θα θέτει αυστηρά κριτήρια για τους κανόνες ασφαλείας. «Είναι το κυριότερο που μας ενδιαφέρει. Οι ενδιαφερόμενοι να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με τις τιμές εκμίσθωσης των περιπτέρων η δημοτική αρχή θα λάβει υπόψη τη χρονική συγκυρία. «Γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση είναι κάθε χρόνο και πιο δύσκολη. Στόχος μας δεν είναι αποκλειστικά οι εισπράξεις του δήμου αλλά πρώτιστα και κύρια η επιτυχή πραγματοποίηση του παζαριού» είπε ο αντιδήμαρχος.

Πέρσι το παζάρι έφερε στο δήμο Αλμυρού έσοδα ύψους 220.000 – 230.000 ευρώ. «Σαφώς αποτελεί ένα μεγάλο έσοδο για τη δημοτική αρχή αλλά δεν είναι πανάκεια» ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος.

Να επισημανθεί ότι το 2015 η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε τον Ιούνιο όπως προγραμματίζεται και για φέτος. Η εμποροπανήγυρη του Αλμυρού διαρκεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης ο Αλμυρός έχει χιλιάδες επισκέψεις όχι μόνο από τη Θεσσαλία αλλά και άλλες περιφέρειες της Ελλάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου