ΑΛΜΥΡΟΣ

Προσλήψεις 10 ατόμων το καλοκαίρι

προσλήψεις-10-ατόμων-το-καλοκαίρι-19043

Με δίμηνες συμβάσεις για την Καθαριότητα

Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με δέκα άτομα προσωπικό τους καλοκαιρινούς μήνες αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για δέκα υπαλλήλους ειδικότητας ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας, οι οποίοι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα δίμηνης διάρκειας. Το θέμα συζητήθηκε στα εκτός ημερησίας μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλμυρού.

Αναλυτικά τα δέκα άτομα θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων, της πλύσης των κάδων καθώς και του ευπρεπισμού των κοινοχρήστων χώρων, οι οποίες εντείνονται ενόψει της θερινής περιόδου καθόσον το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και άλλων εργασιών καθαριότητας για την εξυπηρέτηση όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Ερωτηθείς σχετικώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Βαλαμούτης ανέφερε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα παραθαλάσσιων προορισμών τους θερινούς μήνες.

«Εχουμε και το προσωπικό με τα 8μηνα προγράμματα περίπου 17 άτομα συν το μόνιμο περίπου 30 άτομα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εργαζομένων ώστε να καλυφθεί ο Αλμυρός και οι πρώην δήμοι Σούρπης και Πτελεού» πρόσθεσε. Να επισημανθεί ότι ο δήμος Αλμυρού έχει ξεκινήσει και την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων σε Πλάτανο, Αγία Τριάδα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να διανείμει κάδους και στο Κρόκιο όπου θα εξαπλωθεί το πρόγραμμα.

Αλλα θέματα

Ομαλά κύλησαν οι δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού την Τετάρτη. Τα περισσότερα θέματα εγκρίθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις με εξαίρεση την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου έτους 2016 με τις παρατάξεις των Χατζηκυριάκου και Τσανή να διαφωνούν με τη μεταφορά κονδυλίου, που επρόκειτο να διατεθεί για τις παιδικές χαρές, στην εσωτερική οδοποιία. Η εσωτερική οδοποιία καλλικρατικού δήμου προϋπολογισμού 310.000 ευρώ πέρασε με παρατηρήσεις – προτάσεις των μειοψηφιών που θα ληφθούν υπόψη από τη δημοτική αρχή, καθώς υπήρξε μόνο μία αρνητική ψήφος αυτή του Γιώργου Παπαϊωάννου που αναφέρθηκε σε οδούς που δεν περιλαμβάνονται στο έργο. Η απευθείας ανάθεση εργασιών συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα, καθώς μόνο ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε διαφωνία σχετικά με τα συνεργεία που επιλέγονται.

Τα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα. Στο συμβούλιο αναγνώστηκε και εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Χρήστου Καραζούπη για την πειθαρχική έρευνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου