ΑΛΜΥΡΟΣ

Μέτρα για την πρόσβαση στην αγορά

μέτρα-για-την-πρόσβαση-στην-αγορά-68896

Την άμεση λήψη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για να καταστεί προσβάσιμο το εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν μέρει αποκλεισμένο λόγω των έργων που γίνονται για την αναβάθμιση της πλατείας, ζητά από τη δημοτική αρχή Αλμυρού η Ενωση Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

Ο εμπορικός κόσμος είδε την περίοδο των εκπτώσεων τον τζίρο του να μειώνεται κατά 30%, όπως αποτυπώθηκε και από τη μελέτη του Ινστιτούτου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ενώ η κίνηση στα καταστήματα συνεχίζει να είναι υποτονική παρά τα δεκαήμερα προσφορών, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να δυσκολεύονται για να βγάλουν τα πάγια έξοδα.

«Η δημοτική αρχή Αλμυρού φαίνεται ότι τρέχει γρήγορα το έργο, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2016 όπως προβλέπει η συμβατική υποχρέωση. Πρόκειται πράγματι για μία μεγάλη παρέμβαση που κάνει στην πόλη. Ωστόσο, απαιτούμε να συναισθανθεί και την αγορά και λόγω της περιρρέουσας οικονομικής κατάστασης να δώσει λύσεις» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης, Παναγιώτης Μπούντης.

Οπως εξήγησε, τα εμπορικά καταστήματα στον Αλμυρό έχουν διπλό πρόβλημα. Από τη μία είναι η άσχημη οικονομική κατάσταση, η οποία «εισπράττεται» με φοβερό αντίκτυπο από τα ταμεία των καταστημάτων, από την άλλη, το έργο που «εγκλωβίζει» την αγορά.

«Τα μαγαζιά δεν έχουν την επισκεψιμότητα που είχαν, καθώς τα έργα γύρω από την πλατεία είναι υπό πλήρη εξέλιξη, με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι εν μέρει προσβάσιμο» είπε ο ίδιος, ενώ επισήμανε ότι προβλήματα υπάρχουν και με το φωτισμό, ο οποίος είναι ανεπαρκής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου