ΑΛΜΥΡΟΣ

Ημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό

ημερίδα-για-το-σχολικό-εκφοβισμό-73972

Από το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και το Γυμνάσιο Πτελεού

Ημερίδα ενημέρωσης κατά του σχολικού εκφοβισμού διοργανώνουν από κοινού το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και το Γυμνάσιο Πτελεού, σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διευθύνσεις των δύο σχολικών μονάδων, «είναι γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να προστατέψουμε τα παιδιά από όλες τις προκλήσεις που μπορεί να δεχθούν στη ζωή τους και να σταματήσουμε την έκθεσή τους στη βία. Η σύγχρονη πραγματικότητα τους δοκιμάζει ήδη πολλαπλώς. Στόχος όλων μας να αποκτήσουν εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται καλύτερα τις δυσκολίες, να ξεπερνούν σχετικά ανώδυνα τις αρνητικές εμπειρίες ενώ την ίδια στιγμή θα εξοπλίζονται με την απαιτούμενη γνώση προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις.

Η παρούσα ημερίδα στόχο έχει να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τους εμπλεκόμενους – μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς – απέναντι στο φαινόμενο του εκφοβισμού αλλά και να τους πλαισιώσει προτείνοντας λύσεις και διεξόδους. Κι επειδή ο σχολικός εκφοβισμός επιφέρει σημαντικές και μακροχρόνιες συμπεριφορικές, συναισθηματικές και γνωστικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών, η ενίσχυση των θετικών χαρακτηριστικών του ανθρώπου και η καλλιέργεια της ηθικής και συναισθηματικής νοημοσύνης μέσα από τη βαθιά συνειδητοποίηση των δικαιωμάτων μας -των δι κών μας και των άλλων- μοιάζει πλέον μονόδρομος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου