ΑΛΜΥΡΟΣ

261 οι άποροι στο δήμο

261-οι-άποροι-στο-δήμο-158334

Σύμφωνα με την καταγραφή του 2015

Στους 261 ανέρχονται οι άποροι στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού, σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε το 2015 στο πλαίσιο της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. Ο καλλικρατικός δήμος δεν έχει άστεγους με εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις μοναχικών, που στερούνται στοιχειωδών μέσων διαβίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, οι άποροι ενισχύθηκαν το Δεκέμβριο με διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα ρυζιού και πορτοκαλιών, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τρίτη διανομή τροφίμων.

Οι άποροι και οι γενικά οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες είχαν τις γιορτές φιλότιμες χορηγίες. Η ΕΒΟΛ χορήγησε 200 διατακτικές των 50 ευρώ, το Λιντλ έκανε δωρεά αγαθών αξίας 761,98 ευρώ, ενώ μεταξύ άλλων ομάδες κυνηγών δώρισαν 400 κιλά κρέας. Η δημοτική αρχή μερίμνησε για τη προμήθεια ξύλων και βέβαια τα Σπίτια Γαλήνης της Εκκλησίας φροντίζουν καθημερινά για τη σίτισή τους.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, οι άποροι ανέρχονται στον Αλμυρό στους 186, στον Πτελεό στους 60 και στη Σούρπη στους 15. Κάτοχοι καρτών αλληλεγγύης – σίτισης είναι 176 στον Αλμυρό, 18 στη Σούρπη και εφτά στον Πτελεό.

Το Βοήθεια στο Σπίτι και η Κοινωνική Μέριμνα συμβάλει με κάθε τρόπο για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και χρειάζονται βοήθεια. Φροντίζουν ώστε ηλικιωμένοι να έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και υγιεινή και να διευκολύνονται στις ανάγκες της καθημερινότητας. Επιπλέον, κάνουν τη διανομή του φαγητού από τα Σπίτια Γαλήνης. Καθημερινά εξυπηρετούν 200 ηλικιωμένους στον Αλμυρό είτε μοναχικούς είτε ακόμη και ζευγάρια και 60 άτομα τρίτης ηλικίας σε Πτελεό και Σούρπη φέρνοντας σε πέρας όλες τις υποθέσεις τους ακόμη και την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, όπως συνέβη πρόσφατα.

Επιπλέον, διευκολύνουν – διεκπεραιώνουν τις καθημερινές ανάγκες δέκα ατόμων με ειδικά προβλήματα φροντίζοντας ακόμη και για τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο όταν και όποτε απαιτηθεί.
Η Κοινωνική Μέριμνα στελεχώνεται με δύο κοινωνικούς λειτουργούς, μία νοσηλεύτρια και δύο οικιακές βοηθούς. Το Βοήθεια στο Σπίτι αντίστοιχα από μία κοινωνική λειτουργό, μια νοσηλεύτρια και δύο οικιακές βοηθοί.

Στη Σούρπη αντίστοιχα το Βοήθεια στο Σπίτι στελεχώνεται με μία κοινωνική λειτουργό και μία οικιακή βοηθό. Στον Πτελεό με μία κοινωνική λειτουργό και μία νοσηλεύτρια. Η κενή θέση της οικιακή βοηθού καλύπτεται κάθε δύο μέρες από τον Αλμυρό.

Σπουδαίο είναι το έργο των κοινωνικών δομών. Το προσωπικό βοήθησε τη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών απορίας όπου απαιτήθηκε, ενώ συνέδραμε και στην έκδοση βιβλιαρίων σε ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες. Ενημέρωσε τουλάχιστον 30-40 ελεύθερους επαγγελματίες που έμειναν ανασφάλιστοι για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται διεκπεραιώνοντας τη διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτήθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου