ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Δήμος Αλμυρού συγκέντρωσε 30 τόνους ξύλα

ο-δήμος-αλμυρού-συγκέντρωσε-30-τόνους-ξύ-176974

Ωστε 45 οικογένειες να περάσουν ανθρώπινα Χριστούγεννα παρά τα οικονομικά προβλήματα

Τριάντα τόνους ξύλα από το δάσος Κουρί έκοψε η δημοτική αρχή Αλμυρού και με τη συνδρομή της Εκκλησίας θα δοθούν σε οικογένειες του καλλικρατικού δήμου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ώστε να χαρούν ανθρώπινα τις εορτές των Χριστουγέννων.

Ανθρώπινο πρόσωπο δείχνει σε οικογένειες που η οικονομική κρίση έθεσε στο περιθώριο η δημοτική αρχή Αλμυρού. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος συνεχίζει τις δράσεις ενίσχυσης οικογενειών με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, ώστε να χαρούν και αυτές και τα παιδιά τους τις εορτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, είπε ότι η κοπή ολοκληρώθηκε μετά από διήμερο εργασιών της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Αλμυρού. Η διανομή των ξύλων ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί σήμερα από τις 8 το πρωί.

Τα ξύλα θα δοθούν σε 45 οικογένειες στον καλλικρατικό δήμο, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η δημοτική αρχή Αλμυρού, αλλά και η Εκκλησία έχουν περιέλθει σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση, ώστε να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεσταθούν. Ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Δημητριάδος στον Αλμυρό π. Γεώργιος Μπέκας είπε ότι «είμαστε σε αγαστή συνεργασία με το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και τη δημοτική αρχή.

Οι οικογένειες που θα ενισχυθούν είναι κατά κύριο λόγο νεόπτωχες, γέννημα της οικονομικής κρίσης. Είχαν επιχειρήσεις, που έβαλαν λουκέτο, δουλειές, που χάθηκαν».

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή και παράλληλα ευχαρίστησε την ΕΒΟΛ για τις διατακτικές συνολικού ύψους 10.000 ευρώ που χορηγήθηκαν σε 200 οικογένειες προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους για τα Χριστούγεννα. Η διανομή των διατακτικών ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες», πρόσθεσε.

Οι διατακτικές δόθηκαν παράλληλα με τη σίτιση από τα Σπίτια Γαλήνης της Εκκλησίας, η οποία συνεχίζεται κανονικά όλο το χρόνο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου