ΑΛΜΥΡΟΣ

Στον ανακριτή η υπόθεση Κοντούλη

στον-ανακριτή-η-υπόθεση-κοντούλη-551750
Σε κύρια ανάκριση, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε η υπόθεση με τις μεταβιβάσεις ακινήτων -ακόμη και δασικής έκτασης!- της εύπορης ηλικιωμένης Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, ενώ η ίδια αγνοούνταν.
Η υπόθεση των μεταβιβάσεων μεγάλης ακίνητης περιουσίας στην Αμαλιάπολη, με υπογραφές που φέρεται να εξασφάλισαν πληρεξούσιοι δικηγόροι και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται, σε περίοδο που τα ίχνη της εύπορης πρώην καθηγήτριας χορού είχαν χαθεί, παραμένει ανοιχτή για τη Δικαιοσύνη.
Από την προκαταρκτική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε για δύο από τις δικογραφίες και συνεχίζεται για τρίτη που αφορά σε στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.
Τα ίχνη της 70χρονης γυναίκας εξαφανίστηκαν το 2002. Τέσσερα χρόνια μετά ως πληρεξούσιός της για την είσπραξη της σύνταξής της από τον ΟΓΑ φέρεται ότι εμφανίστηκε δικηγόρος από την Αθήνα, ενώ δύο χρόνια μετά «περίεργες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης που αγνοείται, άρχισαν να γίνονται με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού…
Για την εξαφάνιση – μυστήριο, τους πληρεξούσιους, τις μεταβιβάσεις, αλλά και την είσπραξη της σύνταξης της ηλικιωμένης, ενώ η τύχη της αγνοούνταν, εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της Μαριάννας Κοντούλη κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου.
Οι πρώτες αποκαλύψεις, στις οποίες τότε βρέθηκε μπροστά, στην προσπάθειά της να βρει την αδερφή της, ήταν ότι το 2006 είχε γίνει πληρεξούσιο σε δικηγόρο της Αθήνας να εισπράττει για λογαριασμό της αγνοούμενης τη σύνταξή της από τον ΟΓΑ.
Μία ακόμη αποκάλυψη από την έρευνα της ετεροθαλούς αδερφής της ήρθε από το Υποθηκοφυλακείο Σούρπης. Εκεί διαπίστωσε ότι είχαν γίνει πολλές μεταβιβάσεις ακίνητης περιουσίας της ηλικιωμένης, με υπογραφή όχι δική της αλλά ενός τρίτου προσώπου από την περιοχή του Αλμυρού, που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη.
Το φάκελο της μυστηριώδους εξαφάνισης εύπορης ηλικιωμένης γυναίκας άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο, μετά από δεύτερη αναφορά της ετεροθαλούς αδερφής της αγνοούμενης, η εκπομπή «Φως στο τούνελ», αναδεικνύοντας καινούργια στοιχεία καθώς και πλήθος ερωτημάτων, με βασικότερο εάν η Μαριάννα Κοντούλη είναι ή όχι στη ζωή. Ερώτημα το οποίο συνεχίζει ακόμη να παραμένει αναπάντητο.
Τα άτομα πάντως που εμπλέκονται είχαν εντοπιστεί από την εκπομπή και ισχυρίζονταν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μέχρι το τέλος του 2007. Μέχρι τότε οι ίδιοι είχαν επαφή μαζί της, αλλά μετά τα ίχνη της χάθηκαν και για αυτούς.
Πάντως η εκπομπή είχε αποδείξει ότι επιστολές της 70χρονης και άλλα πολύτιμα έγγραφα, τα οποία σχετίζονταν με την περιουσία της, ήταν πλαστά. Τα στοιχεία από την τηλεοπτική εκπομπή κατατέθηκαν στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε η Εισαγγελία Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου