ΑΛΜΥΡΟΣ

Ακύρωση απόφασης του δήμου Αλμυρού από την Αποκεντρωμένη

ακύρωση-απόφασης-του-δήμου-αλμυρού-απ-217458

Παραχώρησε τη χρήση πολιτιστικών εγκαταστάσεων για την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας και μάλιστα και σε φυσικά πρόσωπα, ενώ αντίκειται από τη νομοθεσία. Αλλη μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού ακυρώνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας ως μη σύννομη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού με την οποία παραχωρείται η δωρεάν χρήση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Ευξεινούπολης του δήμου Αλμυρού στο Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού για την πραγματοποίηση προγραμμάτων εκγύμνασης και προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

Με απόφασή του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Τσέλιγκας επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου, οι εν λόγω παραχωρήσεις δεν αφορούν στην απλή χρήση των δημοτικών ακινήτων, αλλά στην άσκηση εμπορικής δραστηριότητας με την παροχή υπηρεσιών.

Επιπλέον, ότι η παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων σε φυσικά πρόσωπα αντίκειται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Επικαλούμενος την κείμενη νομοθεσία ο γενικός γραμματέας ακυρώνει την απόφαση, στην οποία όπως σημειώνει, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου