ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξετάζονται δεκάδες πολίτες

εξετάζονται-δεκάδες-πολίτες-223061

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα πρόληψης της 5ης ΥΠΕ

Δεκάδες πολίτες απευθύνονται καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και κάνουν δωρεάν εξετάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος, που υλοποιεί η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου «Κοινωνική Μέριμνα» και «Βοήθεια στο Σπίτι» για την πρόληψη της υγείας.

Το προσωπικό της ΥΠΕ και του Κέντρου Υγείας αγωνίζεται για να εξυπηρετήσει το σύνολο των ατόμων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα για ραντεβού δεν σταματούν στο Κέντρο Υγείας.

Προτεραιότητα δίνεται στους ανασφάλιστους πολίτες αν και στόχος είναι οι εξετάσεις να γίνουν δωρεάν στο σύνολο των πολιτών που απευθύνονται για ραντεβού.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία των εξετάσεων καταχωρούνται ηλεκτρονικά και όταν η 5η ΥΠΕ τα επεξεργαστεί θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για την υγεία του πληθυσμού.

Οι κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ θα παραμείνει στο Κέντρο Υγείας και την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζοντας να εξυπηρετούν.

Οπως είναι γνωστό διενεργούν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και μεταξύ άλλων τον έλεγχο της οστεοπόρωσης έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης που υλοποιεί η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου «Κοινωνική Μέριμνα» και «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το προαναφερόμενο διάστημα θα γίνονται οι εξής εξετάσεις:

  • Μαστογραφία (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο: 6994 283 031.
  • Μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχο για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 6971 819 429 και 2422 0 26366.
  • Ελεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών) κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 6977 922 482 και 2422 0 26366.
  • Μικροβιολογικές και Αιματολογικές εξετάσεις (βιοχημικές) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο: 6982 8633 27.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου