ΑΛΜΥΡΟΣ

Πυροβολούσε αδέσποτα στον Αλμυρό

πυροβολούσε-αδέσποτα-στον-αλμυρό-241348

Πυροβολούσε εν ψυχρώ αδέσποτα. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο πάρκο «Μικρασιατών» Αλμυρού και προκάλεσε την αντίδραση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία», ο οποίος κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση στις αγέλες των αδέσποτων, κακοποίηση ζώων και παντελή αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Αθηνά Υφαντή, καταδίκασε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το περιστατικό, εκφράζοντας την απογοήτευσή της ότι δυστυχώς η ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο Σύλλογο δεν έδινε στοιχεία ταυτότητας του δράστη για να κινηθεί εναντίον του ποινική διαδικασία.

Οργή και αγανάκτηση κυριαρχεί από το Φιλοζωικό Σύλλογο κατά της δημοτικής αρχής Αλμυρού, την οποία καταγγέλλει για πλήρη αδιαφορία για το θέμα των αδέσποτων.

Η κ. Υφαντή, είπε ότι παντού σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο υπάρχουν αγέλες αδέσποτων, τα οποία τρομοκρατούν τον κόσμο. «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η δημοτική αρχή δεν δείχνει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για να μπει τάξη. Οι πολίτες μας τηλεφωνούν ανά τακτά διαστήματα και μας ζητούν να παρέμβουμε. Εμείς όμως δεν έχουμε κάποια αρμοδιότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Η Φιλοζωική Ομάδα Αλμυρού την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε για να παρέμβει, να βοηθήσει αδέσποτο μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο οποίο άγνωστοι δράστες έριξαν φόλα.
«Κάναμε δύο ενέσεις ατροπίνης, όμως δυστυχώς δεν καταφέραμε να σώσουμε το δύστυχο ζώο. Λίγα λεπτά μετά ξεψύχησε» πρόσθεσε η ίδια.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων ζώων στον Αλμυρό με αρκετά να καταγράφονται στον περιφερειακό πάνω από την Ευξεινούπολη.

«Σκοτώνουν με φόλες μαζικά αδέσποτα ζώα, ακόμη και κουτάβια» είπε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου, εκφράζοντας αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί.

«Εμείς δεν έχουμε ούτε καταφύγιο, ούτε υλικά για να κάνουμε στειρώσεις, ούτε και καμία αρμοδιότητα για να κάνουμε περίθαλψη αδέσποτων ζώων όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και επιβάλει να κάνει η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Οι πολίτες απευθύνονται στο Σύλλογο αντί στη δημοτική αρχή Αλμυρού που είναι και η υπεύθυνη. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ασκούμε πίεση για την υλοποίηση κάποιου προγράμματος, όμως η δημοτική αρχή Αλμυρού δεν δείχνει καμία ευαισθητοποίηση και αδιαφορεί» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου