ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλήρωναν ενοίκιο για… λίγες κούτες

πλήρωναν-ενοίκιο-για-λίγες-κούτες-267042

Επειδή κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μεταφέρει είκοσι κούτες που βρίσκονταν στο υπόγειο του ιδιωτικού ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε το ΠΕΔΥ στον Αλμυρό μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, η ΔΥΠΕ κατέβαλε κανονικά μισθώματα. Περισσότερο από 12.000 ευρώ η «αιμορραγία» σε μία περίοδο που τα χρήματα στο χώρο της υγείας δίνονται με το σταγονόμετρο.

Η μετεγκατάσταση των ιατρείων του ΠΕΔΥ στον Αλμυρό έγινε τον περασμένο Μάρτιο και μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία καθώς υπήρχαν ένθεν κακείθεν ενστάσεις τελικά όμως όλοι πείστηκαν και με την παρέμβαση του Δήμου Αλμυρού, η συγκατοίκηση Κέντρου Υγείας και ΠΕΔΥ έγινε πραγματικότητα, προκειμένου και το δημόσιο να «γλιτώνει» χρήματα από τα μισθώματα. Κανείς όμως δεν αισθάνθηκε την ανάγκη από τους αρμόδιους της διεύθυνσης του ΠΕΔΥ στο Βόλο να διευθετήσει το θέμα του αρχείου με αποτέλεσμα να αφεθούν… πράγματα στο υπόγειο του κτιρίου και το ενοίκιο «να τρέχει» κάθε μήνα.

Από το Μάρτιο όμως μέχρι και πριν από ένα περίπου μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τα μισθώματα ύψους περίπου 2.000 ευρώ καταβάλλονταν κανονικά στον ιδιώτη καθώς στο υπόγειο του ακινήτου είχαν αφεθεί κούτες με έγγραφα και διάφορα άλλα πράγματα τα οποία τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κανείς δεν εδέησε να μεταφέρει έτσι ώστε ο χώρος να απελευθερωθεί και το ΠΕΔΥ να μην χρεώνεται «υπέρ πίστεως και πατρίδος» μισθώματα έξι μηνών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις πριν από δεκαπέντε μέρες , οι υπάλληλοι της 5ης ΔΥΠΕ που είναι επιφορτισμένοι με τις αρμοδιότητες του Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας, ανακάλυψαν ότι πληρώνονταν το ενοίκιο όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να αναζητηθούν ευθύνες σε τοπικό επίπεδο στη διεύθυνση του ΠΕΔΥ στο Βόλο.

Οι κούτες μετακινήθηκαν, το κτίριο παραδόθηκε τελικά στον ιδιοκτήτη του… το ΠΕΔΥ ωστόσο μετράει μία χασούρα περίπου 12.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η μετεγκατάσταση του ΠΕΔΥ στον Αλμυρό, διοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών (ιατρεία) στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού πέρασε κυριολεκτικά «από σαράντα κύματα» μέχρι να τελεσφορήσει.

Η Διεύθυνση Μισθώσεων και Εκμισθώσεων από τις 23-1-2013 είχε εγκρίνει τη μεταστέγαση και μάλιστα δωρεάν χωρίς κανένα μίσθωμα ωστόσο αυτό έγινε το Μάρτιο του 2015.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου