ΑΛΜΥΡΟΣ

Στις Βρυξέλλες για το σύμφωνο ενεργειακής απόδοσης ο δήμαρχος Αλμυρού

στις-βρυξέλλες-για-το-σύμφωνο-ενεργει-280929

Στις Βρυξέλλες για το Σύμφωνο των δημάρχων για την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ταξιδέψει σήμερα ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης.

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα υπογράψει το σύμφωνο για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Ο Δήμος Αλμυρού συμμετέχει στην Πρωτοβουλία του Συμφώνου των δημάρχων (Covenant of Mayors) η οποία ξεκίνησε το 2008 και είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία παίρνουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους.

Με τη δέσμευσή τους, περισσότερες από 6.500 τοπικές αρχές, υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

Ο κ. Εσερίδης, συμμετέχει επίσης και στην Πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Mayors Adapt). Η Πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2014 και αποτελεί την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση, με την οποία τοπικές και περιφερειακές αρχές δεσμεύονται να συμβάλλουν στο βασικό στόχο τη Ε.Ε. για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης τοπικής στρατηγικής προσαρμογής ή την ενσωμάτωση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή σε σχετικά σχέδια.
Επιπλέον, στοχεύει να ενδυναμώσει την υποστήριξη των τοπικών δραστηριοτήτων καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και τα μέτρα που απαιτούνται.

Εγκρίσεις προκαταβολών

Στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού συνεδρίασε και αποφάσισε να εγκρίνει προκαταβολή της τάξεως του 10% για τα έργα Ανάπλαση – Βελτίωση κοινοχρήστων χώρων Δημοτικών Ενοτήτων Πτελεού και Σούρπης. Μετά την εξέλιξη αυτή και την πληρωμή των αναδόχων οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου