Ακυρώθηκαν οι αποφάσεις για τα τέλη

Τελευταία ενημέρωση: 2015-08-30, 12:35:06
Ακυρώθηκαν οι αποφάσεις για τα τέλη

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού για τον καθορισμό συντελεστών καθαριότητας και φωτισμού και η προσφυγή του επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού Νίκου Τσανή έγινε εν μέρει δεκτή.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η επίμαχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλμυρού έχει έλλειψη τεκμηρίωσης της αναλογικής σχέσης μεταξύ εσόδων - εξόδων παροχής της αντίστοιχης ανταποδοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού.

Εξάλλου δεκτή έγινε από την Αποκεντρωμένη η προσφυγή του κ. Τσανή κατά των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού για τον καθορισμό τελών για τη βιομηχανία Sovel και τους «ΜΥΛΟΥΣ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.». Η απόφαση της Αποκεντρωμένης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατή η έκδοση ατομικών πράξεων ανά υπόχρεο για τις ανωτέρω κατηγορίες τελών καθαριότητας και φωτισμού, ή και διαφοροποίησης των όρων
της γενικής κανονιστικής ανά βιομηχανία, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθ’ ότι σε αντίστοιχη περίπτωση παύει υφιστάμενος ο γενικός και απρόσωπος χαρακτήρας της κανονιστικής πράξης η οποία όφειλε εκδοθεί, και καθιερώνεται ατομική πράξη ανά υπόχρεο».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=