ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκατοντάδες επισκέπτες στο παζάρι του Αλμυρού

εκατοντάδες-επισκέπτες-στο-παζάρι-το-362892

Μέχρι και τις 30 Αυγούστου ανοιχτή η εμποροπανήγυρη του Αλμυρού

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε την περασμένη Κυριακή στο παζάρι Αλμυρού που άνοιξε τις πύλες του και θα συνεχίζει να δέχεται επισκέπτες μέχρι και την Κυριακή, 30 Αυγούστου.

Εκατοντάδες κόσμου από τον Αλμυρό αλλά και το Βόλο και ολόκληρη τη Θεσσαλία επισκέφτηκαν την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη και διασκέδασαν στα παιχνίδια του Λούνα Παρκ, περιηγήθηκαν στα εμπορικά περίπτερα, ψυχαγωγήθηκαν στις ψησταριές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη επισκεψιμότητα είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για στάθμευση σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το παζάρι καθώς υπήρχε μεγάλος όγκος οχημάτων γύρω από αυτό.

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Μιχάλης Μακρής είπε ότι παρά την οικονομική κρίση το παζάρι προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες. «Στις συζητήσεις μας με τους εκθέτες λένε ότι η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το παζάρι επισκέπτονται όχι μόνο από τον Αλμυρό αλλά από διάφορα μέρη της Ελλάδας» είπε ο ίδιος.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για άρτια παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες. Η δημοτική αρχή Αλμυρού βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού για την εύρυθμη λειτουργία του παζαριού σε θέματα αστυνόμευσης».

Να επισημανθεί ότι συναισθανόμενη την οικονομική κρίση η δημοτική αρχή Αλμυρού προχώρησε στη μείωση των τιμών των ενοικίων κατά 20%. «Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι εκθέτες που ξεκινούν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους έρχονται εδώ για να βγάλουν ένα μεροκάματο» είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι επισκέφτηκαν το παζάρι περί τους 50.000 πολίτες, ενώ τα έσοδα που απεκόμισε η δημοτική αρχή ανήλθαν στις 200.000 ευρώ.

Η εμποροπανήγυρη είναι σημαντική πηγή εσόδων για τη δημοτική αρχή και το κυριότερο συμβάλλει στην προβολή του Αλμυρού και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου