ΑΛΜΥΡΟΣ

Στην Ισπανία εκπαιδευτικοί του γυμνασίου Ευξεινούπολης

στην-ισπανία-εκπαιδευτικοί-του-γυμνα-370300

Στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Προγράμματος ERASMUS+

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA1, της διεθνοποίησης και του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, τρείς εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, η Διευθύντρια Σταυραντώνη Μαρία, η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Καραγιαννοπούλου Μαρία και η Φιλόλογος Τσιροπούλου Φωτεινή, ταξίδεψαν στην Ισπανία από 27 έως 31 Ιουλίου 2015, με σκοπό να συμμετάσχουν στο δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Energy Psychology in the classroom to reduce early school leaving”, στον εκπαιδευτικό οργανισμό «Cervantes Training», μετά την επίσκεψη στην Φινλανδία το Μάρτιο 2015.

Στη συγκεκριμένη κινητικότητα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν με την Ενεργειακή Ψυχολογία και τη χρήση των τεχνικών της στο σχολικό περιβάλλον και έμαθαν πώς να διαχειρίζονται και να μειώνουν τα επίπεδα άγχους, βελτιώνοντας έτσι όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά επίσης και την καθημερινή τους αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους τους και τους μαθητές. Έμαθαν να αναγνωρίζουν αρνητικές συμπεριφορές και απόψεις και να τις μετατρέπουν σε θετικές και υποστηρικτικές. Διδάχθηκαν μια ποικιλία “εργαλείων” και πηγών, τα οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη και να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα με στόχο την αποτροπή της σχολικής διαρροής. Στη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου οι ομάδες των εκπαιδευτικών κάθε χώρας έκαναν μια παρουσίαση που αφορούσε το σχολείο και τις δράσεις τους, την περιοχή τους και τη χώρα τους. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 20 εκπαιδευτικοί από Ισπανία, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα.

Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε μουσεία και εκκλησίες της πόλης του Αl Cala de Henares, στο σπίτι του Cervantes, καθώς και στη Μαδρίτη στα Μουσεία Prado, Thyssen, Reina Sophia, στα Βασιλικά Ανάκτορα και σε άλλα μνημεία.

Και οι δύο παραπάνω δράσεις στην Ισπανία και στην Φινλανδία βοήθησαν στο άνοιγμα του σχολείου στην ευρύτερη ευρωπαϊκή κοινωνία και να συνάψει σχέσεις και επικοινωνία με συναδέλφους εκπαιδευτικούς και κατ΄ επέκταση με σχολικές μονάδες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενισχύοντας έτσι τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου