ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο 99% έφτασε η πληρότητα στην εμποροπανήγυρη Αλμυρού

στο-99-έφτασε-η-πληρότητα-στην-εμποροπαν-381173

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της δημοτικής αρχής Αλμυρού για την έναρξη της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης την Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015, η οποία κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από διάφορα μέλη της Ελλάδας.

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Μακρής, είπε ότι οι παράγκες έχουν εγκατασταθεί όπως και το λούνα παρκ και όλα τα μέσα ψυχαγωγίας. Η πληρότητα έφτασε στο 99% και πλέον ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες.

«Είμαστε καθ’ όλα προετοιμασμένοι ώστε οι χιλιάδες κόσμου που θα συρρεύσουν να έχουν άρτια παροχή υπηρεσιών. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες τοποθετούν νέες εγκαταστάσεις υγιεινής και για τους εκθέτες και για τους επισκέπτες, ενώ υπάρχει συνεργασία με τη δημοτική αστυνομική και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού για την εύρυθμη λειτουργία της εμποροπανήγυρης σε θέματα στάθμευσης γενικότερα κυκλοφοριακού περιεχομένου αλλά και επιτήρησης» συμπλήρωσε.

Στη δημοτική αρχή Αλμυρού υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι και τη φετινή χρονιά η διοργάνωση θα καταγράψει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία παρά την οικονομική κρίση. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «έχουμε θετικά μηνύματα. Η πληρότητα αγγίζει ήδη το 99% οπότε πιστεύουμε ότι παρά την οικονομική κρίση θα υπάρξει μεγάλη επισκεψιμότητα. Ο κόσμος θα μείνει ικανοποιημένος και από το παζάρι και από την παροχή υπηρεσιών» συμπλήρωσε.

Να επισημανθεί ότι συναισθανόμενη την οικονομική κρίση η δημοτική αρχή Αλμυρού προχώρησε στη μείωση των τιμών των ενοικίων κατά 20%. «Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι εκθέτες που ξεκινούν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους έρχονται εδώ για να βγάλουν ένα μεροκάματο» είπε ο κ. Μακρής και διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχουν ακόμη χώροι διαθέσιμοι για τις συμμετοχές της τελευταίας στιγμής.

Να επισημανθεί ότι πέρυσι επισκέφτηκαν το παζάρι περί τους 50.000 πολίτες, ενώ τα έσοδα που απεκόμισε η δημοτική αρχή ανήλθαν στις 200.000 ευρώ.

Η εμποροπανήγυρη είναι σημαντική πηγή εσόδων για τη δημοτική αρχή και το κυριότερο συμβάλλει στην προβολή του Αλμυρού και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου