ΑΛΜΥΡΟΣ

55 προσλήψεις για κοινωφελή εργασία

55-προσλήψεις-για-κοινωφελή-εργασία-438819

Στο δήμο παρουσιάζονται οι επιτυχόντες του προγράμματος

Πενήντα πέντε αιτήσεις ενέκρινε ο ΑΣΕΠ για την παρακολούθηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Αλμυρού. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού μετά την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων παρουσιάζονται στο δήμο για να προσκομίσουν τα τυπικά προσόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του δήμου Αλμυρού, οι επιτυχόντες είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για έλεγχο εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την παραλαβή των σημειωμάτων που λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας υλοποιείται με δεδομένη τη μακρά ύφεση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τα μεγέθη της απασχόλησης και της ανεργίας τα οποία επιδεινώθηκαν με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η πράξη αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, την αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης.

Στο τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα προσληφθεί και το προσωπικό με 8μηνες συμβάσεις. Πρόκειται συνολικά για 21 εργαζόμενους με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες εγκρίθηκαν για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Αφορούν δεκαπέντε εργάτες καθαριότητας, υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δύο χειριστές μηχανημάτων έργου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τρεις οδηγούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έναν τεχνίτη υδραυλικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο δήμος αναμένει την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Πρόκειται για προσωπικό που έχει μεγάλη ανάγκη ο δήμος Αλμυρού και ειδικότερα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Να επισημανθεί ότι ο δήμος Αλμυρού αιτήθηκε και την πρόσληψη με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός πολιτικού μηχανικού, ενός τοπογράφου μηχανικού, δύο βρεφονηπιοκόμων και ενός μάγειρα και περιμένει την απάντηση του υπουργείου.

Οι προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών πανελλαδικά ανέρχονται στις 641 και αφορούν όλες σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ για το έτος 2015.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου