ΑΛΜΥΡΟΣ

Αδυναμία λειτουργίας στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού;

αδυναμία-λειτουργίας-στον-παιδικό-στ-459378

Χαρτιά για συνταξιοδότηση κατέθεσε η προϊσταμένη βρεφονηπιοκόμος

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού. Η προϊσταμένη βρεφονηπιοκόμος κατέθεσε χαρτιά για συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αδυναμίας λειτουργίας, καθώς η στελέχωση είναι οριακή.

Ο δήμος Αλμυρού έκανε τον προγραμματισμό του για τη διενέργεια προσλήψεων, ώστε ο Παιδικός Σταθμός να λειτουργήσει κανονικά και απρόσκοπτα και να μην επηρεάζεται από συνταξιοδοτήσεις.

Κατάφερε να πετύχει την πρόσληψη προσωπικού με 5μηνα προγράμματα, πλην όμως μόνιμες προσλήψεις δεν γίνονται και έτσι υπάρχει διάχυτος προβληματισμός. Το ερώτημα όλων είναι τι θα γίνει εάν τα 5μηνα προγράμματα τελειώσουν.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, Αργύρης Ρούσσας, είπε ότι ο δήμος Αλμυρού παρενέβη, όμως δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου χαρακτήρα.

«Μειώνεται το προσωπικό και δεν το αναπληρώνουν. Τα Χριστούγεννα εξαιτίας τριών συνταξιοδοτήσεων σταμάτησε να λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός στη Ευξεινούπολη.

Προσπαθήσαμε τότε να καλύψουμε τις ανάγκες. Μεταφέραμε το εναπομείναν προσωπικό στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού και μετεγγράψαμε τα παιδικά. Συνολικά είχαμε 38 παιδιά, ενώ φέτος οι εγγραφές έφτασαν τις 33» είπε ο ίδιος.

Ενώ τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και για το νέο ΕΣΠΑ

Στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού αυτή τη στιγμή εργάζονται πέντε άτομα. Η προϊσταμένη βρεφονηπιοκόμος, μία δεύτερη βρεφονηπιοκόμος, μία μαγείρισσα και δύο οικιακές βοηθοί. «Το προσωπικό είναι οριακό. Εστω και μία συνταξιοδότηση τινάζει στον αέρα τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού» είπε ο ίδιος.

Τα πεντάμηνα

Ο δήμος αιτήθηκε την πρόσληψη τριών βρεφονηπιοκόμων, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει μετά τη λήξη του προγράμματος.

«Εχουμε απευθυνθεί στην Περιφέρεια και το υπουργείο. Δηλώσαμε αδυναμία λειτουργίας ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού. Ωστόσο, δεν γίνονται μόνιμες προσλήψεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Να επισημανθεί ότι για το θέμα ενημερώθηκαν και οι βουλευτές Μαγνησίας. Εξάλλου, πέρυσι 20 παιδιά δεν κατέστη δυνατό να απορροφηθούν.

Για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών απαιτείται να προσληφθούν δύο βρεφονηπιοκόμοι, καθώς και δύο μαγείρισσες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου