ΑΛΜΥΡΟΣ

Στασιμότητα στην εμπορική αγορά του Αλμυρού

στασιμότητα-στην-εμπορική-αγορά-του-α-459386

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η εμπορική αγορά της πόλης. Οι εισπράξεις των καταστημάτων είναι πολύ χαμηλές, καθώς το καταναλωτικό κοινό είναι φοβισμένο. Οι έμποροι παρακολουθούν τις εξελίξεις ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς τα πάγια έξοδα βγαίνουν με δυσκολία και πλέον έχουν περιορισμένες αντοχές.

Οπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, ο Ιούνιος εξελίσσεται ο χειρότερος μήνας από την αρχή του χρόνου αν και το 2015 πήγε πίσω την αγορά στο 2009.

«Η αστάθεια συγκρατεί τις αγορές, τα πάγια έξοδα παραμένουν υψηλά, ενώ ο τζίρος συνεχίζει να πέφτει.

Αναμένουμε τη διευθέτηση των διαπραγματεύσεων όσο το δυνατόν πιο σύντομα χωρίς να σημαίνει ότι σαν χώρα θα πρέπει να αποδεχθούμε άνευ όρων αυτό που θα προταθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά σε αποκατάσταση του δυσμενούς οικονομικού κλίματος, ώστε να επέλθει σταθεροποίηση και στον επιχειρηματικό κόσμο, συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπούντης είπε ότι τα πράγματα για τον εμπορικό κόσμο συνεχώς επιδεινώνονται. «Οι έμποροι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην τήρηση των ρυθμίσεων. Τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν νέες φορολογικές υποχρεώσεις. Αν δεν σταθεροποιηθεί το κλίμα, θα δημιουργηθούν νέα χρέη στις πλάτες των επαγγελματιών» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων είπε ότι δυστυχώς η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις της ότι το Δεκέμβριο εάν δεν αλλάξει η κατάσταση το επόμενο εξάμηνο θα κλείσουν 8.000 επιχειρήσεις.

«Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα τα λουκέτα στον κλάδο είναι χιλιάδες, ενώ οι θέσεις εργασίες που χάνονται είναι πολλαπλάσιες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι έμποροι συνεχίζουν να φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ, ενώ οι Τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα και τα επιχειρηματικά δάνεια συνεχίζουν να διογκώνονται.

Τα ταμεία των καταστημάτων μετρούν κάθε μήνα απώλειες. Οι έμποροι βλέπουν τα έσοδα μειωμένα κατά 20-30% σε σχέση με το 2014 και δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να παρέμβαση αφού ο καταναλωτής περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία επειδή είναι φοβισμένος.

«Ο Ιούνιος αν και «κάνει» καλές αγορές φέτος μετράει απώλειες και μάλιστα τις μεγαλύτερες» συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου