ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το παζάρι

ξεκίνησαν-οι-αιτήσεις-για-το-παζάρι-471381

Αναβαθμισμένη θα είναι φέτος η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για τη συμμετοχή στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στο δήμο Αλμυρού, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ανοίξει τις πύλες της στις 23 Αυγούστου στη θέση Ξηριά.

Οι εργασίες προετοιμασίας έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται, ενώ η Οικονομική Επιτροπή ετοιμάζεται να διαμορφώσει τις φετινές τιμές τελών και το επόμενο διάστημα θα συγκροτηθεί Επιτροπή Εμποροπανήγυρης.

Οπως είπε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Μιχάλης Μακρής, η δημοπρασία για το λούνα παρκ ολοκληρώθηκε, ενώ ο δήμος το αμέσως επόμενο διάστημα θα δεχθεί προσφορές για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων υγιεινής, ενώ η κατασκευή των περιπτέρων θα γίνει αρχές στις Αυγούστου.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη στείλει προσκλήσεις με τις οποίες ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη φετινή εμποροπανήγυρη και ήδη οι επιχειρηματίες που έχουν ανταποκριθεί αριθμούν 30.

Ο δήμος Αλμυρού συναισθανόμενος την οικονομική κρίση που έχει πλήξει και τους εμπόρους διαμόρφωσε ήδη καλύτερες τιμές μειώνοντας τα τέλη κατά 7%. Ακόμη μικρότερο κόστος θα έχουν οι ντόπιοι ελεύθεροι επαγγελματίες στο πλαίσιο που καταβάλλει ο δήμος να στηρίξει την τοπική αγορά.

Εξάλλου, στο παζάρι, θα υπάρχει διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Από τη δημοτική αρχή επισημάνθηκε, ότι όσοι ενδιαφέρονται για την προβολή των προϊόντων τους θα πρέπει να μεταβούν στο δήμο και να υποβάλλουν αίτηση.

Οσον αφορά στο κόστος ενοικίασης χώρων για τους υπόλοιπους επαγγελματίες, όπως ψησταριές, σουβλατζίδικα κ.α., η δημοτική αρχή θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα εάν θα διαμορφώσει ανταγωνιστικότερες τιμές.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι επαγγελματίες αιτήθηκαν μείωση των τιμών επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το παζάρι θα λειτουργήσει φέτος αναβαθμισμένο καθώς η δημοτική αρχή επιδιώκει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση επισκεπτών αλλά και των επαγγελματιών με στόχο και την τουριστική προβολή του δήμου.

Πρέπει τέλος να αναφερθεί ότι η εμποροπανήγυρη θα λειτουργήσει και γραφείο ενημέρωσης πολιτών, καθώς ο δήμος επιθυμεί οι περισσότεροι από 50.000 κάθε χρόνο επισκέπτες να είναι ενημερωμένοι για την πόλη και τις δραστηριότητές της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου