ΑΛΜΥΡΟΣ

Η Μ. Χρυσοβελώνη για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον Αλμυρό

η-μ-χρυσοβελώνη-για-την-εγκατάσταση-φω-489259

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Σγουρίδη απέστειλε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μ. Χρυσοβελώνη σχετικά με τα κριτήρια παραγωγικότητας σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού.

Συγκεκριμένα κατόπιν κοινοποίησης στην κ. Χρυσοβελώνη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης, για να μπορέσει να προχωρήσει η εγκατάσταση και ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή Αλμυρού, ακόμη και σε γη χαμηλής παραγωγικότητας, χρειάζεται τροποποίηση του υπάρχοντος νόμου, γιατί όλη η περιοχή του Αλμυρού είναι ή βρίσκεται σε αναδασμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν επενδύσεις ενώ υπάρχει ενδιαφέρον .

Ειδικότερα στο ΦΕΚ Β/1528/2010 καθορισμού των κριτηρίων υψηλής παραγωγικότητας αγροτικής γης, περιλαμβάνεται το κριτήριο παραγωγικότητας 2 «Αναδασμός – Προγραμματισμός Αναδασμού». Επειδή από μόνο του το κριτήριο αυτό δεν εισάγει την έννοια της γης υψηλής παραγωγικότητας, θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τα άλλα κριτήρια, διότι αποτρέπει εταιρείες αλλά και ιδιώτες να προβούν σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης στην περιοχή.

Κατόπιν τούτων η κ. Χρυσοβελώνη κοινοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού στον αρμόδιο υφυπουργό, ζητώντας να εξεταστεί διεξοδικά το συγκεκριμένο αίτημα των κατοίκων του Δήμου και να ενημερωθεί η ίδια για τις περαιτέρω ενέργειες υλοποίησης του αιτήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου