ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναστολή καθηκόντων υπαλλήλου στον Αλμυρό

αναστολή-καθηκόντων-υπαλλήλου-στον-α-492593

Μέχρι να αποφασίσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ανέστειλε την Τρίτη τα καθήκοντα υπαλλήλου καταργώντας την αυτοδίκαιη αργία στην οποία είχε τεθεί μέχρι να αποφασίσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη θέση σε δυνητική αργία.

Ρεπορτάζ: KATEΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Στην απόφαση του δημάρχου η αναστολή των καθηκόντων αναφέρεται ότι έγινε με το σκεπτικό ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράπτωμα το οποίο μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης και ότι υπάρχουν σαφείς και έντονες ενδείξεις για κακή οικονομική διαχείριση, οι οποίες στηρίζονται στην -από τις 5 Ιανουαρίου 2015- ΕΔΕ του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού.

Επιπλέον, επειδή το θέμα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στο κοινωνικό σύνολο του δήμου, του οποίου η αίσθηση εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση του δήμου και την υπηρεσία του δήμου Αλμυρού έχει κλονισθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αυτοδίκαιη αργία είχε τεθεί το Δεκέμβριο καθώς η Ενορκη Διοικητική Εξέταση καταλόγισε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων και εστάλη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού για περαιτέρω ενέργειες.

Το πόρισμα της ΕΔΕ καταλόγισε παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους Ποινικούς Νόμους, απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων ή με αφορμή αυτά, αλλά και αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντολής εκτός υπηρεσίας.

Επιπλέον, έκανε λόγο για άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις και άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας.

Η ΕΔΕ διενεργήθηκε μετά τα ερωτήματα που προέκυψαν σχετικά με τη διοίκηση – διαχείριση των οικονομικών του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του δήμου Αλμυρού από την εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου μετά την απόφαση κατάργησης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Στο ΝΠΔΔ εντάσσονταν τα Τμήματα Πολιτιστικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων, Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας, Τρίτης Ηλικίας αλλά και το Γραφείο Υπηρεσιών Υποστήριξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου