ΑΛΜΥΡΟΣ

Θα οξυνθεί το πρόβλημα με την καθαριότητα στον Αλμυρό

θα-οξυνθεί-το-πρόβλημα-με-την-καθαριότ-494265

Ισχυρίζεται ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τσανής

Επίθεση στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αλμυρού, Κωνσταντίνο Βαλαμούτη, με αφορμή την απόφασή του να σταματήσει την αποκομιδή κλαδιών, υπολειμμάτων κήπων και αδρανών υλικών εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Νικόλαος Τσανής.

Επικαλούμενος την επερώτηση που κατέθεσε η παράταξή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα για την «υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας» ο κ. Τσανής σημειώνει ότι το πρόβλημα με την αποκομιδή θα παρουσιαστεί πιο οξυμένο στις κοινότητες που δεν έχουν καθοριστεί συγκεκριμένοι χώροι εναπόθεσης.

«Η δημόσια υγεία και η αισθητική, που επικαλέστηκε ο κ. Αντιδήμαρχος, σίγουρα δεν συμβαδίζει με κάδους που μυρίζουν ή δεν έχουν καπάκια. Η δημόσια υγεία και η αισθητική καθιστούν προτεραιότητα να καθαριστούν από τα υψηλά χόρτα οι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες, να γίνει οργανωμένα η συντήρηση των εγκαταστάσεων στις πλαζ, να υπάρχει μέριμνα για οικόπεδα εντός οικισμών με ανεξέλεγκτη βλάστηση που αποτελούν εστίες τρωκτικών κ.α.» προσθέτει ο ίδιος.

Ο κ. Τσανής χαρακτηρίζει λεονταρισμούς τις απαντήσεις του αντιδημάρχου ότι «σταματώ να μαζεύω κλαδιά και μπάζα κι ας με ψηφίσουν», ισχυριζόμενος ότι εκφράζουν μόνο την αλαζονεία του. «Ισως αγνοεί τις υποχρεώσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και ότι ο ίδιος κατέχει αμειβόμενη θέση» προσθέτει.

Ο επικεφαλής Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης αναφέρεται και στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης σημειώνοντας ότι ο δήμος Αλμυρού για ακόμη μία φορά ενώ διαθέτει μεγάλο παραλιακό μέτωπο δεν έχει πάρει ούτε μία γαλάζια σημεία.

«Με δεδομένο ότι οι παραλίες του Δήμου Αλμυρού έχουν το καλύτερο μικροκλίμα του Παγασητικού, προφανώς λείπουν ουσιαστικές ενέργειες για τη στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης» προσθέτει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου