ΑΛΜΥΡΟΣ

Συναντήσεις του βουλευτή Κ. Δελημήτρου με αγροτοσυνεταιριστές στον Αλμυρό

συναντήσεις-του-βουλευτή-κ-δελημήτρο-507264

Με το προσωρινό ΔΣ του (νεοσυσταθέντος) πρωτοβάθμιου Αγροτικού Συνεταιρισμού ευρύτερης περιοχής Αλμυρού «Η Ενωση» συναντήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Δελημήτρος.

Στη γόνιμη και δημιουργική συζήτηση, οι συνεταιριστές εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στη σύσταση της νέας συνεταιριστικής οργάνωσης που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη φυσική συνέχεια της κραταιάς άλλοτε Ενωσης Συνεταιρισμών Αλμυρού, η οποία τελεί υπό εκκαθάριση ήδη από το Δεκέμβρη του 2014.

Οι κυριότεροι απ’ αυτούς είναι η διάσωση των περιουσιακών στοιχείων της παλιάς Ε.Σ.ΑΛΜ. (τυροκομεία, ψυγεία, κονσερβοποιείο, σιλό κλπ) και η διατήρηση των 25 περίπου μόνιμων θέσεων εργασίας που αγγίζουν εποχιακά και τις 70 με τις δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) που συγκεντρώνονται απ’ τους παραγωγούς. Θέσεις εργασίας που μπορούν να αυξηθούν κατά πολύ με τη μελλοντική αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ενωσης.

Αναδείχτηκαν επίσης προβλήματα που αφορούν στο σύνολό του τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όπως το ζήτημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς, η καθυστέρηση της καταβολής της χρηματικής αποζημίωσης για τα έξοδα κίνησης ήδη από το 2013, η μη επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, αλλά και τα δικαιώματα των κτηνοτρόφων του 2014.

Εξάλλου, ο Κ. Δελημήτρος επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας όπου συνομίλησε με τον Διοικητή και με υπαλλήλους σχετικά και με τη θερινή αντιπυρική περίοδο και την προοπτική μετεγκατάστασης της Π.Υ. Μαγνησίας, αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις και συνομίλησε και με συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου