ΑΛΜΥΡΟΣ

Λιποθυμικό επεισόδιο αθλήτριας στο Κουρί

λιποθυμικό-επεισόδιο-αθλήτριας-στο-κ-545412

Ασθενοφόρο δεν κινήθηκε καθώς ήταν ανασφάλιστο – Εληξε χθες το πρόβλημα με τα ασφαλιστήρια

Ανασφάλιστο κινούνταν μέχρι χθες, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, για τουλάχιστον δύο μήνες, μιας και είχε λήξει η ισχύς της ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια του λαϊκού αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί της Κυριακής, στο Δάσος Κουρί, στον οποίο έλαβαν μέρος 250 συμμετέχοντες, αθλήτρια που λάμβανε μέρος στον αγώνα, είχε λιποθυμικό επεισόδιο.

Οπως καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, «ενώ είχαμε τη διαβεβαίωση ότι θα παρευρεθεί ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, με έκπληξη μας πληροφόρησαν ότι τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να κινηθούν διότι ήταν ανασφάλιστα και το ένα χρειαζόταν αλλαγή λαδιών, κόστους 200 ευρώ περίπου» αναφέρει ο κ. Εσερίδης και προσθέτει: «Είναι θλιβερό μετά από τόσες προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής και παρεμβάσεις στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, να παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα που δίνουν εικόνα πλήρους αποσύνθεσης και ανικανότητας.

Είναι εγκληματικό και στο όριο της ποινικής ευθύνης ή αμέλειας, η αδυναμία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, την οποία ανοιχτά την καταγγέλλουμε και την εγκαλούμε ενώπιον των ευθυνών της, ώστε να ενεργήσει άμεσα και εντός της ημέρας, ώστε να ασφαλιστούν και να τεθούν σε κυκλοφορία τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού», καταλήγει η ανακοίνωση του δημάρχου Αλμυρού

Απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου

Λίγη ώρα αργότερα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην καταγγελία του Δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, η οποία αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

«Οι Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκαν προφορικά από τον Διευθυντή του Κ.Υ. Αλμυρού την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 το βράδυ, για τη λήξη της ασφάλισης οχημάτων του Κ.Υ. Αλμυρού.

Σε συνεργασία του Νοσοκομείου με την 5η ΥΠΕ, στην οποία υπάγεται πλέον η Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, απεστάλη την ίδια ημέρα και παρά το προχωρημένο της ώρας, έγγραφο για την παράταση της ασφάλισης των οχημάτων. Η εταιρεία απέστειλε τη Δευτέρα 27/4/2015 τα ασφαλιστήρια, τα οποία και κοινοποιήθηκαν στο Κ.Υ. Αλμυρού. Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και διασποράς πανικού, από όπου και αν προέρχεται, δεν αφορά τις δομές της Δημόσιας Υγείας και των λειτουργών της, έργο των οποίων είναι η άμεση και συστηματική ανταπόκριση στους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Οσον αφορά αναφερόμενα θέματα συντήρησης των οχημάτων αυτών, επισημαίνεται ότι ουδεμία γραπτή αναφορά έγινε μέχρι και σήμερα το πρωί στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες μας.

Το θέμα είναι συνεπώς για μας λήξαν εν τη γενέσει του, χωρίς διάθεση για αντιδικίες εκ του περισσού και καλλιέργεια περιττού κλίματος αχρείαστων εντάσεων».

Π. Γεωργιάδης: Λάθος πόρτα χτυπάνε κάποιοι

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Εσερίδης, δίνει με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, Παναγιώτης Γεωργιάδης: «Οποιος θέλει να χτυπήσει το χώρο της Υγείας, λάθος πόρτα χτυπάει, είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε δημοτικοί άρχοντες».

Ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποιεί επίσης, ότι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι χθες έφθασαν οι ασφάλειες και για τα δύο ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και σημειώνει: «Αυτό το περιστατικό με τα ανασφάλιστα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Αλμυρού και Βελεστίνου, είναι υπευθυνότητα κάποιων. Δεν θα έπρεπε οι οδηγοί να ενημερώσουν εγκαίρως ότι έληξε η ασφάλιση στα ασθενοφόρα; Η αλήθεια είναι ότι έγινε μικρός αριθμός διακομιδών ασθενών από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, προς το Νοσοκομείο του Βόλου, για μικρό χρονικό διάστημα. Πλέον το πρόβλημα λύθηκε και τα ασθενοφόρα είναι ασφαλισμένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου