ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού για τα ταμειακά διαθέσιμα

ψήφισμα-του-δημοτικού-συμβουλίου-αλμ-549537

Εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία

Δεν κατέστη δυνατόν να εκδοθεί ένα κοινό ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, με την οποία ζητάει από τους ΟΤΑ να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ολοι οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλην Νίκου Τσανή, ψήφισαν κοινό ψήφισμα, το οποίο συνδιαμορφώθηκε από την Ομάδα Πλειοψηφίας, τη Μείζονα Μειοψηφία και τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ο Νίκος Τσανής, δεν συμφωνούσε με τη φρασεολογία του, σε ορισμένα σημεία, όπως το γεγονός, όπως ο ίδιος τόνισε, ότι δεν υπήρχε καταδίκη των προηγούμενων Κυβερνήσεων, που μας έφθασαν έως εδώ. Ο Σάββας Τσόγκας διάβασε αρχικά δικό του ψήφισμα, αλλά τελικά, λόγω κοινής φρασεολογίας, συντάχθηκε με το κοινό ψήφισμα που εκδόθηκε.

Το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισε κατά πλειοψηφία το εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, συνεδρίασε εκτάκτως στις 24/4/2015, για να συζητήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία η Κυβέρνηση ζητάει να κατατεθούν τα Ταμειακά Διαθέσιμα, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Θεωρούμε απαράδεκτη και πρόχειρη την ενέργεια την οποία προχωράει η Κυβέρνηση και στην οποία αναφέρεται στα Ταμειακά Διαθέσιμα, τα οποία αποτελούν έσοδα του Δήμου που είναι από εισφορές πολιτών και τα οποία αποτελούν συμπλήρωμα των εσόδων του Δήμου, για τις άμεσες ανάγκες της λειτουργίας των Δήμων.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση ή ενημέρωση για την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας.

Είμαστε αντίθετοι να προχωρήσει η ΠΝΠ με την οποία πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θερμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει το ρόλο της.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την ΠΝΠ.

Επίσης, ξεκαθαρίζουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Οι Δήμοι πλήρωσαν με το παραπάνω το μερίδιό τους, το λογαριασμό για την εξυγίανση της χώρας. Μέχρι σήμερα, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα της χώρας, στηρίχθηκαν στα πλεονάσματα των Δήμων και όχι στα ελλείμματα που εξακολουθεί να παράγει η κεντρική Κυβέρνηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο, να μην υπογράψει τη μεταφορά των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος».

* Εσερίδης: Τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουμε είναι για τη μισθοδοσία και τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι σε τρίτους. Η εφαρμογή της ΠΝΠ, εγκυμονεί κινδύνους για τη λειτουργία των Δήμων

* Χατζηκυριάκος: Λέμε όχι σε πραξικοπηματικές λογικές. Ως εδώ και μη παρέκει. Καταδικάζω τη μονομερή ενέργεια της σημερινής Κυβέρνησης

* Τσανής: Η χώρα μας δεν πρέπει να συρθεί σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφή νέων μνημονίων. Παρ’ όλα αυτά καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την ΠΝΠ και να προβεί σε οργανωμένο διάλογο.

* Τσόγκας: Αντιλαϊκή απόφαση με τραγικές συνέπειες για τα νοικοκυριά και τις λαϊκές ανάγκες.

* Μαμούρας: Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ας παραιτηθεί. Αντιδημοκρατική η ΠΝΠ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου