ΑΛΜΥΡΟΣ

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι εργασίες στις λίμνες Ζερέλια

με-ικανοποιητικούς-ρυθμούς-οι-εργασί-554972

Προχωρά το έργο ανάπλασης που θα αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στην περιοχή

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα έργα της ανάπλασης στις λίμνες Ζερέλια και πλέον έχουν επεκταθεί οι εργασίες και πέραν της κατασκευής του κτιρίου περιβαλλοντικής πληροφόρησης.

Την επόμενη εβδομάδα, θα γίνει η τοποθέτηση μεγάλης μεταλλικής κατασκευής στο ισόγειο του κτιρίου, η οποία θα αποτελέσει, ουσιαστικά, τις κολώνες.

Οι εργασίες έχουν επεκταθεί και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, όπου ήδη έχουν γίνει εργασίες διάνοιξης του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων που θα επισκέπτονται την περιοχή, όπως επίσης και ο χώρος της παιδικής χαράς. Επιπλέον, κατασκευάστηκε το περίπτερο πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, Αρη Καραγεώργο «το έργο εξελίσσεται ομαλά. Τις επόμενες ημέρες θα φθάσει μεγάλη μεταλλική κατασκευή, η οποία θα αποτελέσει, ουσιαστικά, τις κολώνες του κτιρίου. Πρόκειται για ένα έργο, όπου θα αλλάξει την εικόνα στην περιοχή και αναμένουμε να αυξήσει την επισκεψιμότητα».

Υπάρχει αισιοδοξία στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού, ότι το έργο θα τελειώσει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, μιας και αυτό είναι και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την περίοδο γίνονται προσπάθειες από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού, να ενταχθεί η ασφαλτόστρωση της οδού διέλευσης προς τα Ζερέλια, από τον Περιφερειακό της Ευξεινούπολης. Αυτή τη στιγμή, η διαδρομή είναι χωμάτινη και υποχρεωτικά για να φθάσει κάποιος στις λίμνες, θα πρέπει να περάσει μέσα από τσιμεντένια διάβαση του ρέματος «Ξεριά».

Οι προσπάθειες που γίνονται, αφορούν την ένταξη του δρόμου διέλευσης, ώστε το έργο με την ολοκλήρωσή του να είναι λειτουργικό και να μπορούν να το προσεγγίσουν όσοι το επιθυμούν, με την ένταξή του σε πρόγραμμα του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου