ΑΛΜΥΡΟΣ

Πήρε ανάσα… το δάσος Κουρί

πήρε-ανάσα-το-δάσος-κουρί-565827

Υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου απομάκρυναν μπάζα και σκουπίδια

Δύο φορτηγά με μπάζα και κάθε φύσης ύλες, γέμισαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, μετά τον καθαρισμό που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στις δύο τεχνητές λίμνες που βρίσκονται εντός του Δάσους Κουρί.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Κώστα Βαλαμούτη «η πρώτη λίμνη είχε να καθαριστεί οκτώ χρόνια, ενώ η δεύτερη, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στην επιχείρηση ανασυγκρότησης της εικόνας του Δάσους Κουρί, έλαβαν μέρος τρία μηχανήματα του Δήμου και επτά εργάτες. Επικεντρωθήκαμε στο άδειασμα από το νερό των δύο λιμνών, τον καθαρισμό των πυθμένων τους, το κόψιμο χόρτων. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια συντήρησης της υπάρχουσας περίφραξης γύρω από τις λίμνες, καθώς επίσης και αντικατάσταση στα ξύλινα κάγκελα, στις γέφυρες που τις συνδέουν».

Σύμφωνα με τον κ. Βαλαμούτη, υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει ακόμα στο δάσος, ενώ γίνονται προσπάθειες να βρεθεί οδηγός για να μετακινηθεί το τρενάκι και να γίνουν και σε αυτό εργασίες συντήρησης.

Aρχισε η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας

Από την Τρίτη του Πάσχα άρχισαν τα μηχανήματα του Δήμου Αλμυρού να κάνουν επεμβάσεις για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας. Αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες στα χωριά του κάμπου του Αλμυρού και του συνόλου του Δήμου, ενώ θα ακολουθήσουν οι δρόμοι στα ορεινά διαμερίσματα. Ο Δήμος επιχειρεί με ένα γκρέιντερ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνδράμει και το αντίστοιχο μηχάνημα της 111 Π.Μ.

Οπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαλαμούτης: «Εκανα αίτημα προς τη Διοίκηση της 111 Π.Μ. για να μας συνδράμει το μηχάνημα που διαθέτουν. Οπως με διαβεβαίωσαν οι αξιωματικοί, αυτή τη στιγμή έχει κάποια μηχανολογική βλάβη, η οποία αναμένεται να αποκατασταθεί τις επόμενες ημέρες. Μόλις γίνει αυτό, θα μας παραχωρηθεί. Στόχος της Υπηρεσίας μας είναι μέσα σε διάστημα ενός μήνα, να έχουμε ολοκληρώσει την αποκατάσταση του συνόλου του εκτεταμένου αγροτικού δικτύου του Δήμου Αλμυρού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου