ΑΛΜΥΡΟΣ

Τέσσερις νέοι άστεγοι καταγράφηκαν στον Αλμυρό

τέσσερις-νέοι-άστεγοι-καταγράφηκαν-σ-565860

Διαβιούν σε άθλιες συνθήκες σε αποθήκες σε Αλμυρό, Σούρπη, Ευξεινούπολη και Κρόκιο

Τέσσερις άστεγοι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, σε καθημερινή βάση, στην περιοχή του Αλμυρού, μετά από σχετική καταγραφή που έκανε πρόσφατα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα (βουλγαρικής καταγωγής), με κάποιους εξ αυτών να έχουν βρει κατάλυμα εντός δημοτικών αποθηκών σε Αλμυρό, Σούρπη, Ευξεινούπολη και Κρόκιο.

Το επόμενο διάστημα, μέσα από πρόγραμμα συνεργασίας του Δήμου Αλμυρού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τίτλο «παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής», θα μοιράσει τρόφιμα σε αυτούς. Πιο συγκεκριμένα θα δοθούν συσκευασμένα μακαρόνια, ρύζι, φέτα ΠΟΠ, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, νωπά κοτόπουλα, ελιές και χαλβάς με ταχίνι.

Στους άστεγους περιλαμβάνονται ιδίως αυτοί που διαβιούν στο δρόμο, σε ξενώνες, αυτοί που φιλοξενούνται από ανάγκη προσωρινά σε ιδρύματα ή άλλες κλειστές δομές, καθώς και αυτοί που διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα.

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν. 4254/2014 οι άστεγοι αναγνωρίζονται ως ευπαθής κοινωνική ομάδα, στην οποία παρέχεται κοινωνική προστασία.

Ο Δήμος Αλμυρού ενέκρινε το σχέδιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ καθόρισε τα ψυγεία της Ενωσης Αλμυρού, ως χώρο τοποθέτησης των προϊόντων που θα διατεθούν στους δικαιούχους.

Από Δευτέρα αρχίζει η καταγραφή απόρων

Από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει η καταγραφή απόρων από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια καταγραφής απόρων στο Δήμο, ώστε στη συνέχεια να συμμετέχει σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου στο πρόγραμμα που θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα με τίτλο «πρόγραμμα επισιτιστικής και υλικής βασικής συνδρομής 2015-2020».

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και σχετική αφίσα σε κεντρικά σημεία της πόλης του Αλμυρού και όχι μόνο, όπου θα καλούνται άτομα ευπαθών ομάδων να προσέρχονται στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή «Πλατάνια» στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου