ΑΛΜΥΡΟΣ

15 μήνες χωρίς παιδίατρο στο Κ.Υ. Αλμυρού

15-μήνες-χωρίς-παιδίατρο-στο-κ-υ-αλμυρού-574577

Το κενό δεν καλύπτεται ούτε για ορισμένες ημέρες της εβδομάδας

Χωρίς παιδίατρο παραμένει από τις αρχές του 2014 το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και παρά τις όποιες δεσμεύσεις δόθηκαν από την 5η ΥΠΕ, δεν έχει καλυφθεί το κενό. Γράμμα κενό έχουν μείνει οι εξαγγελίες για κάλυψη του Κέντρου Υγείας για κάποιες ημέρες της εβδομάδας, με παιδίατρο από το Νοσοκομείο του Βόλου. Αποτέλεσμα τους τελευταίους 15 μήνες, το μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας Αλμυρού να παραμένει χωρίς Παιδίατρο.

Στο μεταξύ, το «θέατρο του παραλόγου» ζει τους τελευταίους μήνες η αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αλμυρού Φιλίτσα Πιπέρκου, στην προσπάθειά της να αποζημιωθεί για τη μετακίνησή της για 15 ημέρες, προκειμένου να καλύψει τη θέση του γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου.

Η υπόθεση μετακίνησή της είχε εγείρει αντιδράσεις από το σύνολο των φορέων του Αλμυρού, μιας και δημιούργησε κενά στις εφημερίες του τοπικού Κέντρου Υγείας.

Σύμφωνα με τις αντιδράσεις δεν θα έπρεπε να πάρει αυτή την δεκαπενθήμερη απόσπαση, καθώς υπηρετεί ως αναπληρώτρια διευθύντρια.

Παρά το γεγονός ότι τότε είχε επισημανθεί ότι δεν μπορεί να αποσπασθεί, η μετακίνησή της για την κάλυψη του κενού στο Ιατρείο Αλοννήσου τελικά υλοποιήθηκε από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου 2014.

Ομως, στην προσπάθειά της να πληρωθεί τις επιπλέον εφημερίες που έκανε στην Αλόννησο, καθώς και να λάβει την αποζημίωση για τα έξοδα στο νησί των Βορείων Σποράδων, το Λογιστήριο του Νοσοκομείου, στο οποίο απευθύνθηκε, της είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν αναγνωρίζει τις επιπλέον εφημερίες που έκανε, μιας και δεν θα έπρεπε να είχε μετακινηθεί, λόγω του βαθμού που έχει.

Οπως η ίδια τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δεν φθάνει μόνο ότι με υποχρέωσαν να πάω στην Αλόννησο, τώρα δεν μπορώ να αποζημιωθώ, γιατί δεν θα έπρεπε να είχα πάει. Οπως μου είπε το Λογιστήριο του Νοσοκομείου, στο οποίο απευθύνθηκα, μου τόνισαν ότι η μετακίνησή μου ήταν λάθος και δεν θα έπρεπε να είχα πάει. Εκτός από τις εφημερίες, δεν έχω αποζημιωθεί για τη διατροφή, τη διαμονή και τις μετακινήσεις μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου