ΑΛΜΥΡΟΣ

Κενή η θέση μόνιμου κτηνιάτρου στον Αλμυρό

κενή-η-θέση-μόνιμου-κτηνιάτρου-στον-αλ-601634

Πρόσληψη προσωπικού ζητά η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας

Χωρίς μόνιμο κτηνίατρο παραμένει το τελευταίο διάστημα το Κτηνιατρείο του Αλμυρού, μετά τη συνταξιοδότηση του επιστήμονα που υπηρετούσε μέχρι πρότινος εκεί. Πλέον, οι ανάγκες των δύο σφαγείων της περιοχής καλύπτονται από επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της ΠΕ Μαγνησίας, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά από το Βόλο.

Όπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Λιάνος «με έγγραφο που στείλαμε πριν από μερικές ημέρες στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημερώνουμε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπηρεσία μας, μιας και οι κτηνίατροι που έχουμε στη διάθεσή μας είναι μόλις πέντε, ζητώντας την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού. Από αυτούς, οι δύο καλύπτουν τα Σφαγεία του Αλμυρού και της Ανάβρας (δύο υπάλληλοι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και ένας τις υπόλοιπες ημέρες) και ένας καθημερινά στα αντίστοιχα του Βόλου. Το σημαντικό αυτό έλλειμμα που έχουμε σε προσωπικό, μας έχει υποχρεώσει να λειτουργούμε οριακά», τονίζει ο κ. Λιάνος.

Ενόψει Πάσχα και με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Εχουμε προχωρήσει στον αρχικό σχεδιασμό, για Βόλο, Αλμυρό και Ανάβρα και περιμένουμε και το αντίστοιχο αίτημα από τη Σκόπελο. Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, αλλά εάν χρειαστεί ίσως να μειώσουμε μία ημέρα από το πρόγραμμα που θα προκύψει».

Για το Πάσχα θα πρέπει να γίνουν και έλεγχοι σε εισαγωγείς και κρεοπώλες, για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένη η Υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής.

Πέραν των προβλημάτων σε κτηνιάτρους, μεγάλο είναι το έλλειμμα σε προσωπικό και σε γεωπόνους. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν δώδεκα γεωπόνοι, για ένα ογκωδέστατο σύνολο αρμοδιοτήτων (έλεγχος ζωοτροφών, σταβλισμό, πρόγραμμα νέων αγροτών, σχέδια βελτίωσης, αναδιάρθρωση αμπελώνων, αγροτοπεριβαλλοντικά προγράμματα, γεωργικά μηχανήματα και άδειες).

Καθημερινή λειτουργία ενόψει Πάσχα

Από την Παρασκευή 3 Απριλίου έως τη Μ. Πέμπτη αναμένεται να λειτουργήσουν τα Σφαγεία Αλμυρού και Ανάβρας, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Μακρή. Αυτό ήταν το αίτημα που κατατέθηκε προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής. Όπως ο ίδιος τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «ζητήσαμε την καθημερινή κάλυψη με κτηνίατρο από την Παρασκευή 3 Απριλίου έως την Μεγάλη Πέμπτη, 9 του μηνός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου