ΑΛΜΥΡΟΣ

Μετεγκαταστάθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

μετεγκαταστάθηκαν-στο-κέντρο-υγείας-612795

Οι εργαζόμενοι στο πρώην ΙΚΑ – Εκκρεμεί η απόφαση της 5ης ΥΠΕ για την πλήρη μεταφορά του εξοπλισμού

Πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα η μετεγκατάσταση των εργαζομένων του ΠΕΔΥ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ενώ η μεταφορά του εξοπλισμού προχωράει σταδιακά.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, Παναγιώτης Γεωργιάδης είπε ότι εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πλήρη μεταφορά του εξοπλισμού.

Η παραχώρηση των γραφείων στους εργαζόμενους του πρώην ΙΚΑ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού έγινε και οι εργαζόμενοι εγκαταστάθηκαν στα νέα γραφεία τους.

Στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού προστέθηκε χειρουργός, Διευθύντρια Οδοντίατρος, Επιμελητής Α’ γενικός γιατρός, μία μαία και μία νοσηλεύτρια.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και τα απογεύματα οπότε γίνονται καρδιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, και μεταξύ άλλων τεστ Παπανικολάου.

Ανοιχτή πληγή εξακολουθεί να είναι για το Κέντρο Υγείας η έλλειψη παιδιάτρου, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις με τη μεταφορά τους στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όποτε παρουσιαστεί ανάγκη.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού αναμένει την κάλυψη της ειδικότητας από τις παγωμένες κρίσεις του 2011.

Το Κέντρο Υγείας είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, διαθέτει δύο ασθενοφόρα και πέντε οδηγούς.

Οι ενέργειες για τη μεταφορά του προσωπικού του ΠΕΔΥ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού άρχισαν πριν από ενάμιση χρόνο από το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτη Γεωργιάδη.

Ωστόσο, το διάστημα που μεσολάβησε παρατηρήθηκε κωλυσιεργία. Ο νυν δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης συνεργάστηκε με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο στο δημαρχείο Αλμυρού με τη συμμετοχή του Διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου Κώστα Καραμπάτσα διατυπώθηκε η σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για τη μεταφορά.

Η συστέγαση καταργεί άσκοπες μετακινήσεις, στις οποίες υποχρεώνονταν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του δήμου Αλμυρού, ενώ δημιουργεί προϋποθέσεις για αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι τα εννέα περιφερειακά ιατρεία στη Νέα Αγχίαλο, τον Πλάτανο, τη Σούρπη, τον Πτελεό, τη Βρύναινα, την Ευξεινούπολη, τον Ανθότοπο, τον Ανω Μαυρόλοφο και την Ανάβρα, εκτιμάται ότι είναι στελεχωμένα, με επαρκές προσωπικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου