ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε κοινή στέγη ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Αλμυρού

σε-κοινή-στέγη-πεδυ-κέντρο-υγείας-αλμ-617037

Πράξη γίνεται το αίτημα της δημοτικής αρχής Αλμυρού να μεταφερθεί το ΠΕΔΥ στο Κέντρο Υγείας. Οι εργαζόμενοι του πρώην ΙΚΑ κλειδώνουν τις πόρτες πίσω τους σήμερα, Δευτέρα, και μετεγκαθίστανται στο Κέντρο Υγείας.

Η συστέγαση καταργεί άσκοπες μετακινήσεις, στις οποίες υποχρεώνονταν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του δήμου Αλμυρού, ενώ δημιουργηθεί προϋποθέσεις για αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το προσωπικό, το Κέντρο Υγείας καλύπτει σε έκταση 900 τετραγωνικά μέτρα. Η πολυτέλεια του χώρου δίνει τη δυνατότητα η μετεγκατάσταση να πραγματοποιηθεί άνετα, ενώ οι ειδικότητες των εργαζομένων του ΠΕΔΥ υπερκαλύπτουν τα όποια ιατρικά ή παραϊατρικά κενά στο Κέντρο Υγείας, με εξαίρεση αυτό του παιδιάτρου.

Οι εργαζόμενοι θα εγκατασταθούν στις πτέρυγες αριστερά του κεντρικού διαδρόμου, που μέχρι σήμερα παραμένουν άδειες, δίνοντας ζωή.

Πλέον, το Κέντρο Υγείας θα λειτουργεί με έναν επιμελητή γενικής ιατρικής και τέσσερις γενικούς ιατρούς, ένα χειρουργό, δύο οδοντιάτρους, μία μαία και μία νοσηλεύτρια.

Επιπλέον, ακτινολόγος από το ΠΕΔΥ Βόλου επισκέπτεται τρεις φορές την εβδομάδα το Κέντρο Υγείας.

Μοναδικό κενό, πλην όμως σοβαρό, παραμένει αυτό του παιδιάτρου, που η δημοτική αρχή Αλμυρού περιμένει να καλυφθεί με το διορισμό των γιατρών που κρίθηκαν με το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων του 2011.

Το Κέντρο Υγείας είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, διαθέτει δύο ασθενοφόρα και πέντε οδηγούς και εκτός του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, στελεχώνεται με τέσσερις διοικητικούς υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι τα εννέα περιφερειακά ιατρεία στη Νέα Αγχίαλο, τον Πλάτανο, τη Σούρπη, τον Πτελεό, τη Βρύναινα, την Ευξεινούπολη, τον Ανθότοπο, τον Άνω Μαυρόλοφο και την Ανάβρα, εκτιμάται ότι είναι στελεχωμένα, με επίσης επαρκές προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της μεταφοράς τέθηκε από τη δημοτική αρχή Αλμυρού σε σύσκεψη στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων σε επίπεδο Νομού, αλλά και Περιφέρειας το περασμένο φθινόπωρο.

Το θέμα βρήκε σύμφωνη τότε, τόσο τη Διοίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, όσο και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εξάλλου, οι φορείς είχαν με το μέρος τους τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Το διάστημα που μεσολάβησε αναμενόταν η απόσπαση θετικής γνώμης από το υπουργείο Υγείας, το οποίο και έδωσε τελικά το πράσινο φως για τη συστέγαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου