ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

εκπαιδευτικές-επισκέψεις-625464

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης επισκέφθηκαν κτηνοτροφική μονάδα και το ΕΠΑΛ Αλμυρού

Τη σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα των Αδελφών Τσαγκάρη καθώς και το τυροκομείο τους επισκέφθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), οι μαθητές ξεναγήθηκαν από το Διευθυντή παραγωγής στο Τυροκομείο και ενημερώθηκαν για τα στάδια παραγωγής της φέτας.

Παρακολούθησαν το στάδιο της συσκευασίας και ενημερώθηκαν για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο γάλα που προμηθεύονται αλλά και στο τυρί που παράγεται. Ενημερώθηκαν για τις εξαγωγές του τυριού στο εξωτερικό.

Επίσης ξεναγήθηκαν από τον κ. Ηλία Τσαγκάρη και τον κτηνίατρο της επιχείρησης στην κτηνοτροφική μονάδα. Είδαν πως λειτουργεί μια σύγχρονη και αυτοματοποιημένη μονάδα, πως τρέφονται αυτόματα τα πρόβατα και πως συλλέγεται το γάλα στο αυτόματο αρμεκτήριο. Εντύπωση τους έκανε ο χώρος των νεογέννητων αρνιών, ο τρόπος που τρέφονται και ο έλεγχος της ποσότητας τροφής που πρέπει να παίρνουν.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν από την ξενάγηση στη μονάδα και φεύγοντας ευχαρίστησαν τους κ. Ανδρέα και Ηλία Τσαγκάρη για τη φιλοξενία τους αλλά και για το τυρί που τους πρόσφεραν. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μαρία Καραγιαννοπούλου και Μαρία Σταυραντώνη.

Εξάλλου την περασμένη Πέμπτη, το ΕΠΑΛ Αλμυρού επισκέφτηκαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και ενημερώθηκαν για τις ειδικότητες και τη λειτουργία των εργαστηρίων.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Διευθυντή του ΕΠΑΛ, Γιώργο Καπράνα, για τη λειτουργία του ΕΠΑΛ, για τις ειδικότητες που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ και τις δυνατότητες που έχουν για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την τοπική εφημερίδα «Λαός» όπου ενημερώθηκαν από την εκδότρια, Βιβή Τσιντσίνη, για τον τρόπο λειτουργίας της εφημερίδας και το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Τέλος επισκέφθηκαν και τον ηλεκτρονικό τύπο «Almyrosinfo» όπου ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη Κώστα Αργυρόπουλο για τον τρόπο λειτουργίας του.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μαρία Καραγιαννοπούλου και Ευαγγελία Πετρά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου