ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξωραϊσμός στις παραλίες

εξωραϊσμός-στις-παραλίες-629088

Επιτόπια επίσκεψη στις παραλίες του Πτελεού την ερχόμενη εβδομάδα

Βλάστηση που από την προχωρημένη ανάπτυξη καθιστά μη ασφαλής την κίνηση των οχημάτων, στύλοι ηλεκτροφωτισμού που υποχώρησαν στο έδαφος από τη διάβρωση, ακτές χωρίς ντουζ. Η εικόνα στις παραλίες Ροδιά, Παναγιά, Λιχούρα Πτελεού παραπέμπει σε εγκατάλειψη.

Οι Εξωραϊστικοί – Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι στο Πηγάδι και τη Λιχούρα συναντήθηκαν προχθές με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κωνσταντίνο Βαλαμούτη και έθεσαν μία σειρά από ζητήματα που θα εξεταστούν ένα προς ένα.

Ο αντιδήμαρχος, που άκουσε τα μέλη των Συλλόγων, δεσμεύτηκε την ερχόμενη εβδομάδα να κάνει επιτόπια επίσκεψη. Τη φετινή θερινή σεζόν, είπε, οι παραλίες θα αφήνουν αντάξια με την απαράμιλλη ομορφιά τους εικόνα στους επισκέπτες.

«Θα μεριμνήσουμε και για την αποκατάσταση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού και για την καθαριότητα και το κλάδεμα του πρασίνου» είπε ο κ. Βαλαμούτης, ενώ επισήμανε ότι με μικρές πλην πρακτικές παρεμβάσεις οι παραλίες θα καταστούν λειτουργικές.

Τα προβλήματα

Ο γενικός γραμματέας του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Πηγάδι» Πτελεού Χρήστος Καλλές είπε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα πρανή. «Εκατέρωθεν των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες η βλάστηση περιορίζει την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων και την καθιστά μη ασφαλής» συμπλήρωσε.

Επίσης, έθεσε θέμα για την καθαριότητα. «Παλαιότερα τα απορρίμματα συγκεντρώνονταν στο δημοτικό πάρκινγκ κάτω από την παραλία. Η εικόνα δεν τιμούσε κανένα. Επιβάλλεται να υπάρξει προγραμματισμός. Ειδικά η αποκομιδή των μεγάλων απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ευθύνη του δήμου. Επιπλέον χρειάζεται να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων» συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι και το ζήτημα με την παροχή υπηρεσιών στα σκάφη. Ο κ. Καλλές είπε ότι η μαρίνα δεν δίνει τη δυνατότητα να παίρνουν ρεύμα και νερό. «Τα σκάφη που προσεγγίζουν δεν έχουν καμία υπηρεσία, γεγονός που καθιστά τη μαρίνα μη επισκέψιμη» συμπλήρωσε.

Προτεραιότητα για τον οικισμό είναι και η ασφαλής λειτουργία της παιδικής χαράς. Οπως επισημάνθηκε, πρέπει να γίνει έλεγχος αν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η καινούργια νομοθεσία.

Να επισημανθεί ότι στο Πηγάδι υπάρχουν 150 σπίτια που το καλοκαίρι είναι κατοικήσιμα. Ο οικισμός συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες ακόμη και από ξένες αγορές όπως η Αυστρία.

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στη Λιχούρα όπου υπάρχει προστατευμένος υγροβιότοπος, μοναδικής ομορφιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου