ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνέντευξη για τη λιμνοδεξαμενή Ξηριά πήραν μαθητές από το δήμαρχο Αλμυρού

συνέντευξη-για-τη-λιμνοδεξαμενή-ξηρι-647303

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

Συνέντευξη για την πορεία της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά και τη σπουδαιότητά της πήραν την Παρασκευή, από το δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «…Μην πιεις νερό και με ξεχάσεις, Σύννεφο γίνε και σεριάνα… Το νερό πηγή ζωής, έμπνευσης και ψυχαγωγίας»,που υλοποιούν.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το δήμαρχο στο γραφείο του και τουέθεσαν διάφορα ερωτήματα σχετικά με το έργο της Λιμνοδεξαμενής, τη σπουδαιότητα του έργου για το δήμο, το σημείο όπου θα γίνει, την έκταση που θα καλύψει, το κόστος και το φορέα χρηματοδότησης, τα στάδια και τους φορείς που πέρασε η μελέτη μέχρις ότου εγκριθεί.

Ο κ. Εσερίδης απάντησε με μεγάλη χαρά στις ερωτήσεις των παιδιών λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής θα γίνει δυτικά της Ευξεινούπολης στην αριστερή πλευρά του Ξηριά, ότι είναι ένα έργο πνοής και μεγάλης σημασίας για την περιοχή της επαρχίας Αλμυρού, και ειδικά για τους αγρότες.

Σε μια υποβαθμισμένη γεωργικά περιοχή, ένα τόσο σημαντικό έργο θα βοηθήσει να έρθουν στην επιφάνεια νέες δυναμικές καλλιέργειες για τους αγρότες, οι οποίες θα ελαχιστοποιήσουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων και θα αυξήσει την παραγωγικότητα των χωραφιών».

Επίσης τόνισε ότι θα δημιουργηθεί ένας περιβαλλοντικός και αισθητικός χώρος στην περιοχή. Τους ενημέρωσε ότι το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής και τόνισε τη συμβολή του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού στην υλοποίησή του. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη συνομιλία που είχαν με το Δήμαρχο και τον ευχαρίστησαν για το χρόνο που τους αφιέρωσε. Επίσης διένειμαν στους Αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους του Δήμου ερωτηματολόγια στο πλαίσιο έρευνας που υλοποιούν σε σχέση με τη χρήση και διαχείριση του νερού. Τους μαθητές συνόδευσαν στο Δήμαρχο οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Σταυραντώνη Μαρία και Σιαμέτη Αθανασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου