ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατανομή εργατών καθαριότητας στις Δημοτικές Ενότητες Αλμυρού

κατανομή-εργατών-καθαριότητας-στις-δ-734925

Ενισχύεται η καθαριότητα σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο

Αυτήν την εβδομάδα θα κατανεμηθούν στις Δημοτικές Ενότητες οι 26 εργαζόμενοι, που προσλήφθηκαν με 8μηνες συμβάσεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας του καλλικρατικού δήμου. Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, ανέφερε ότι θα γίνει κατανομή των εργατών ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Εμφαση θα δοθεί στις Δημοτικές Ενότητες, όπου οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. Η ενίσχυση της καθαριότητας ήταν επιτακτικό αίτημα για τους πρώην ΟΤΑ Πτελεού και Σούρπης και την Κοινότητα Ανάβρας. Η δημοτική αρχή, Δημήτρη Εσερίδη, ανέλαβε τη Διεύθυνση Καθαριότητας με απογυμνωμένο προσωπικό.

Προγράμματα απασχόλησης προσωπικού με οχτάμηνες συμβάσεις ή δίμηνες είχαν εξαντληθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου. Επιπλέον, ο κ. Βαλαμούτης περίμενε η ενίσχυση του προσωπικού να γίνει από την καινούργια χρονιά, ώστε η Υπηρεσία να είναι ενισχυμένη τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεται δυσανάλογα ο πληθυσμός του Αλμυρού.

«Θα δώσουμε έμφαση στις Δημοτικές Ενότητες, ενώ για τα απομακρυσμένα μικρά χωριά θα συνεχίσουμε την καθαριότητα με το προσωπικό του Δήμου Αλμυρού και τα απορριμματοφόρα του» είπε ο αντιδήμαρχος.

Η τοποθέτηση εργατών καθαριότητας στους πρώην ΟΤΑ και την Κοινότητα αποτελεί δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής. Παράπονα για εικόνες εγκατάλειψης σε πολλές περιοχές του δήμου ήταν τα πρώτα που διατύπωναν δημότες στις επισκέψεις του δημάρχου Αλμυρού. Επιπλέον, οι τρομακτικές ελλείψεις κόστισαν σε ρεπό και άδειες. Ο κ. Βαλαμούτης ανέφερε ότι «βασικό κριτήριο θα είναι η εξυπηρέτηση ολόκληρου του καλλικρατικού δήμου, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ανταποκριθεί στις ανάγκες, που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να μην απομονωθεί καμία περιοχή.

Η πρόσληψη του προσωπικού, με πίνακες ΑΣΕΠ, έγινε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς η ολοκλήρωση της μοριοδότησης πραγματοποιήθηκε σε μερικές εβδομάδες, ενώ και τα δικαιολογητικά που είχαν κατατεθεί ήταν δεκάδες. Η διαφορά φάνηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων των 26 εργαζομένων» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου