ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρελθόν το ρεβεγιόν στον Αλμυρό

παρελθόν-το-ρεβεγιόν-στον-αλμυρό-739771

Δε «βλέπει» φως στο τούνελ η εστίαση το 2015

Παρελθόν είναι οι γιορτές της Πρωτοχρονιάς σε καταστήματα εστίασης για τον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή. Η εστίαση και τα συναφή επαγγέλματα βλέπουν κάθε χρόνο επιδείνωση στα οικονομικά τους. Η κίνηση φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένη κατά 30-40%.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Επαρχίας Αλμυρού, Κωνσταντίνος Μπουρλής αποδίδει το γεγονός στην οικονομική καχεξία. «Το βλέπεις παντού, υπάρχει ανέχεια, κατήφεια. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επέδρασαν επιβαρυντικά στην ήδη πεσμένη ψυχολογία του κόσμου. Οι Αλμυριώτες κλείστηκαν στο καβούκι τους.

Ούτως ή άλλως υπάρχει ακινησία. Ο κόσμος δεν ξανοίγεται για ψώνια ή διασκέδαση. Πάει σύμφωνα με τον καιρό, τα οικονομικά του. Ο Ελληνας έχει χάσει την αισιοδοξία του» προσθέτει.

Στο μεταξύ, τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων τρέχουν. Ο κ. Μπουρλής λέει ότι τα καταστήματα έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση. Κάθε μέρα χρεώνονται όλο και πιο πολύ, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν».

Για το 2015 ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης εύχεται τα μαγαζιά να μπορέσουν απλώς να κρατηθούν όρθια. Ο ίδιος «βλέπει» περισσότερο φως στον ορίζοντα από το 2016. «Χρειάζονται ρεαλιστικές κινήσεις για να δούμε φως στο τούνελ, όχι υποσχεσιολογίες» προσθέτει.

Ρυθμίσεις

Ανάσα έδωσε στους καταστηματάρχες του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής η ρύθμιση οφειλών που έκανε η δημοτική αρχή. Ο κ. Μπουρλής λέει ότι πολλοί επαγγελματίες του κλάδου επωφελήθηκαν της δυνατότητας και έβαλαν σε σειρά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ομως, πολλοί είναι και εκείνοι που προσδοκούν νεότερη ρύθμιση. «Η Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ζητάει διακανονισμό των οφειλών σε 100 άτοκες δόσεις και διαγραφή όλων των προστίμων και των όποιων οφειλών προς το δήμο» προσθέτει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου