ΑΛΜΥΡΟΣ

Προς έγκριση οι προσλήψεις για την Υπηρεσία Καθαριότητας

προς-έγκριση-οι-προσλήψεις-για-την-υπη-34329

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εστάλη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναμένει η δημοτική αρχή Αλμυρού για τη διενέργεια προσλήψεων έξι ατόμων με δίμηνες συμβάσεις.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη τριών οδηγών απορριμματοφόρων και τριών εργατών καθαριότητας δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού και η Διεύθυνση Καθαριότητας είναι υποχρεωμένες να αναμένουν την αποστολή της έγκρισης της απόφασης για να προχωρήσουν στη διενέργεια του διαγωνισμού.

Στην Υπηρεσία Καθαριότητας το θέμα του ελλιπούς προσωπικού είναι μείζον. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μην παίρνουν άδειες, καθώς το πρόγραμμα για την καθαριότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής βγαίνει με αυτοθυσία.

Οι έξι εργαζόμενοι αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες της Υπηρεσίας για δύο μήνες, ώστε να βγει ο χειμώνας και μετά να τρέξει ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για προσλήψεις με οχτάμηνες συμβάσεις.

Οπως είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, οι προσλήψεις με οχτάμηνες συμβάσεις πρέπει να γίνουν από τον Ιανουάριο, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας, που παρουσιάζονται το καλοκαίρι.

Οπως είναι γνωστό, στη Διεύθυνση Καθαριότητας απασχολούνται δέκα εργαζόμενοι, οι οποίοι εκτός από την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι επιφορτισμένοι και με τον ευπρεπισμό των πάρκων ολόκληρου του καλλικρατικού δήμου.

Στο μεταξύ, αν και ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εταιρείας που θα απομακρύνει τα φύλλα τσιμέντου και αμιάντου από τον οικόπεδο του Δήμου Ζαγορίου καρποφόρησε, το έργο δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, η επίμαχη εταιρεία ολοκληρώνει μία εργασία στην Κρήτη και θα εκτελέσει μετά το αντικείμενό της στον Αλμυρό σε σύντομο διάστημα.

Μετά την απομάκρυνση των ρυπαρών αντικειμένων θα προχωρήσει με τη σειρά της και η Διεύθυνση Καθαριότητας στις υπόλοιπες εργασίες για την πλήρη απελευθέρωση του οικοπέδου.

Για τη δημιουργία του υπαίθριου πάρκινγκ από τη δημοτική αρχή υπάρχει ο προγραμματισμός και η τσιμεντόστρωση αναμένεται να ξεκινήσει επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου