ΑΛΜΥΡΟΣ

Μειωμένα κατά 10% τα έσοδα από το παζάρι

μειωμένα-κατά-10-τα-έσοδα-από-το-παζάρι-127017

Μειωμένα κατά 10% εκτιμάται ότι θα είναι τα έσοδα στη δημοτική αρχή Αλμυρού από το παζάρι. Παρά το γεγονός ότι οι επισκέπτες που περιηγούνταν στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη ήταν χιλιάδες σε καθημερινή βάση, η δυσμενής οικονομική δυνατότητα των καταναλωτών δεν μπόρεσε παρά να είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Οι έμποροι και οι ψησταριές είδαν τα έσοδά τους να πέφτουν σε ποσοστά που φτάνουν και το 20 – 30% του τζίρου τους σε σχέση με πρόπερσι. Η εμποροπανήγυρη ήταν γεμάτη κόσμο, όμως όπως ειπώθηκε, οι αγορές και η κατανάλωση προϊόντων γίνονταν περιορισμένα.

Στο μεταξύ, οι έλεγχοι από το Υγειονομικό, το ΙΚΑ, την Εφορία και την τουριστική Αστυνομία στο παζάρι ήταν καθημερινοί. Στους παραβάτες κόπηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού από την πλευρά της βλέπει τα έσοδά της να πέφτουν στις 240.000 – 250.000 ευρώ χωρίς ακόμη να υπάρχει σαφής εικόνα.

Η συμμετοχή στο παζάρι από εμπόρους και εταιρίες ήταν μικρότερη κατά 50 περίπτερα.

Επιπλέον, η μείωση των ενοικίων εκτιμάται ότι είναι δεδομένη σύμφωνα και με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο αν και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχει ακόμη εκδώσει απόφαση.

Πάντως για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης εξασφαλίστηκε χώρος 100 στρεμμάτων για τη στάθμευση αυτοκινήτων.

Υπολογίζεται ότι τόσο το πρώτο Σαββατοκύριακο όσο και τις τελευταίες δύο μέρες το παζάρι καθημερινά επισκέπτονταν περίπου 10.000 άτομα.

Οι επισκέπτες της εμποροπανήγυρης είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα από τους δεκάδες πάγκους με κάθε λογής πράγματα, κάνοντας τις αγορές τους για τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου