ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινά το Σάββατο η εμποροπανήγυρις

ξεκινά-το-σάββατο-η-εμποροπανήγυρις-161601

Ολα είναι έτοιμα για το παζάρι Αλμυρού, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινά τη λειτουργία του το Σαββάτο, 23 Αυγούστου.

Οι συμμετοχές στην εμποροπανήγυρη έχουν ξεπεράσει τις 230, καλύπτοντας σχεδόν το 100% του χώρου λειτουργίας της. Το λούνα παρκ εγκαταστάθηκε στο σύνολό του, ενώ την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι ηλεκτρολογικές εργασίες και θα ξεκινήσει ο τεχνικός έλεγχος ασφαλείας.

Τα πρώτα μηνύματα για την εμποροπανήγυρη δείχνουν ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα ίδια περίπου με τα περσινά επίπεδα, γεγονός που λόγω της οικονομικής κρίσης, συνιστά επιτυχία για τη δημοτική αρχή.

Οπως είναι γνωστό, το παζάρι διαρκεί επτά ημέρες. Συγκεντρώνει πολύ κόσμο από ολόκληρη τη Μαγνησία αλλά και τη Λάρισα και άλλους Νομούς καθώς ως διοργάνωση έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια.

Αποτελεί σημαντική οικονομική πηγή για την πόλη. Χαρακτηριστικά το 2013 τα έσοδα που αποκόμισε η Δημοτική Αρχή από την πραγματοποίησή του ήταν 255.000 ευρώ. Φέτος εκτιμάται ότι θα περιοριστούν στις 250.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το κόστος ενοικίασης ακόμη δεν έχει οριστεί. Η δημοτική αρχή Αλμυρού αναμένει την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο έλαβαν διαφορετικές αποφάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου