ΑΛΜΥΡΟΣ

Βοήθεια στην Κεφαλονιά

βοήθεια-στην-κεφαλονιά-209622

Η πρώτη παρτίδα βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες, μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου, αναμένεται να φύγει από τον Αλμυρό, την ερχόμενη Δευτέρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η απόφαση για τη συγκέντρωση βοήθειας, λήφθηκε στο πλαίσιο της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού. Αν και ομόφωνη, δεν έλειψαν σχόλια από πλευράς της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του κ. Χρ. Βούλγαρη, ότι η παροχή βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους είναι υποχρέωση της πολιτείας και ότι στο όνομα της αλληλεγγύης, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμη χαράτσι.

Σε κάθε περίπτωση, από χθες, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού, αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκίνησαν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Αλμυρού καλεί να ενεργοποιηθούν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής, συγκεντρώνοντας κουβέρτες, ρουχισμό και τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να ενισχυθούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς.

Η συγκέντρωση γίνεται καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Έως και την ερχόμενη Κυριακή, αναμένεται να έχει συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα τροφίμων και ρουχισμού, προκειμένου η πρώτη παρτίδα βοήθειας να σταλεί στην Κεφαλονιά για την ανακούφιση των κατοίκων.

Προγραμματισμός

προσλήψεων

Στο μεταξύ, σε προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού μετά την εκλογική μάχη για τις δημοτικές εκλογές, προχώρησε κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Όπως αποφασίστηκε, πρόκειται να προσληφθούν ένας ναυαγοσώστης για την παραλία του Αλμυρού με τρίμηνη σύμβαση εργασίας, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας τοπογράφος με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας.

Επίσης, θα προσληφθούν ακόμη 26 εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις, εκ των οποίων 19 εργάτες καθαριότητες, τρεις εργάτες νεκροταφείου, τρεις οδηγοί και ένας τεχνίτης υδραυλικός.

Τέλος, έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού λειτουργίας του δήμου για το 2014, απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με την αντιπολίτευση να μην εγκρίνει την κατάτμηση κονδυλίων στις δημοτικές ενότητες, κάτι που προβλέπεται από σχετική εγκύκλιο.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο παραιτηθείς Δημήτρης Τσούτσας. Τη θέση του αναπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωστόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου