ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Πήλιο η «Εν Δράσει»

στο-πήλιο-η-εν-δράσει-227513

Την εμπειρία της στο Πήλιο η Εν Δράσει θα αξιοποιήσει για την ανάδειξη της Οθρυος

Μία ομάδα από μέλη και φίλους της Εν Δράσει, απόδρασε τη προηγούμενη Κυριακή από τον Αλμυρό και έχοντας μαζί της το δραιζινοποδήλατο που κατασκεύασε και χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία, από μικρούς και μεγάλους φίλους στις εγκαταλειμμένες γραμμές στο Δάσος Κουρί, για το Πήλιο και τις Μηλιές.

Αφού έγινε η απόλυτα επιτυχημένη δοκιμαστική βόλτα με το δραζινοποδήλατο στις γραμμές του Σταθμού των Μηλεών, ακολουθώντας τη σιδηροδρομική γραμμή, μετά από δέκα χιλιόμετρα πεζοπορίας, μέσα από μία καταπληκτική σε ομορφιά και θέα διαδρομή, η ομάδα έφθασε στο σταθμό της Κάτω Γατζέας.

Κάνοντας μία μικρή περιήγηση στη γύρω πανέμορφη περιοχή, κατέληξε στο γραφικό ταβερνάκι «Αγγελικώ», με μοναδικό θέμα συζήτησης, την ανάδειξη του βουνού, των Τιτάνων, της Όθρυος, μέσα και από τις εμπειρίες που έζησαν στο πανέμορφο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων.

Την εμπειρία αυτή, τη γνώση, αλλά και τον εθελοντισμό, που έχει συσσωρεύσει η ομάδα, περιδιαβαίνοντας και γνωρίζοντας πολλά όμορφα μέρη της Ελλάδας, θα επιδιώξει «να τον διοχετεύσει σε κάθε ενδιαφερόμενο, πολίτη ή φορέα, που θα ενδιαφερθεί να δραστηριοποιηθεί, στον κοιμώμενο γίγαντα, το βουνό των Τιτάνων, την Όθρυ, για να βγει από τον λήθαργο του».

Στην κατεύθυνση αυτή, η πρώτη επαφή που είχε η ομάδα με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και τον κ. Ιγνάτιο, απέφερε τη δρομολόγηση δημιουργίας παιδικών κατασκηνώσεων, στην Όθρυ, υπό την εποπτεία της Μητρόπολης και τη συνεργασία της Εν Δράσει και των Συλλόγων της περιοχής.

Μουσική βραδιά

Μουσική βραδιά γλεντιού και αλληλεγγύης για τις Απόκριες, διοργανώνει η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων προσφοράς αι δράσης, σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, στο Κτήμα Τιμπλαλέξη – Παπαθανασίου, με τα μουσικά συγκροτήματα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου και Γιώργου Αποστολόπουλου και θα είναι αφιερωμένη σ’ όλους τους πολίτες.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία κοινωνική γιορτή, αφού υπάρχει η προαιρετική προσφορά τροφίμων, που θα δοθούν στο σπίτι της γαλήνης στον Αλμυρό και γι’ αυτό θα παραστεί στην εκδήλωση ο κ.Ιγνάτιος ή εκπρόσωπος του.

Η τιμή της κάρτας ανέρχεται στα δέκα ευρώ και περιλαμβάνει πλήρες μενού χωρίς τα ποτά, ενώ μέσω της ίδιας κάρτας θα κληρωθούν και διάφορα δώρα (ποδήλατα, i-pand, κ.λ.π).

Οι Κάρτες διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου