ΑΛΜΥΡΟΣ

«Πυξίδα» τα έργα πνοής

πυξίδα-τα-έργα-πνοής-275051

Ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και για τη νέα τετραετία, ζήτησε ο Δήμαρχος Αλμυρού και εκ νέου υποψήφιος, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, από το βήμα εκδήλωσης για την παρουσίαση του απολογισμού της περιόδου 2011- 2013, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο, Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Δεν χρειάζεται να κατηγορήσουμε κανέναν για όσα δεν έγιναν μέσα σε μία τετραετία στο Δήμο», είπε ο κ. Χατζηκυριάκος, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για όλες τις παραλείψεις αλλά και για το σύνολο των έργων που μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης.

Κύριο χαρακτηριστικό της «γραμμής» που ακολούθησε η δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα και στο οποίο επικεντρώθηκε ο κ. Χατζηκυριάκος, ήταν η σφιχτή οικονομική πολιτική. «Πλέον ο Δήμος μπορεί να σταθεί στα πόδια του», διαμήνυσε ο Δήμαρχος Αλμυρού, αναφερόμενος στο «συμμάζεμα» των οικονομικών και στην αποπληρωμή των χρεών που «κληρονόμησε» μαζί με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα χρέη περιορίστηκαν στις 340.000 ευρώ από 3,6 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα και παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος φαίνεται ότι κατάφερε να κρατήσει τη συνοχή της κοινωνίας, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο και ταυτόχρονα να γίνει ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της περιοχής. Οι μελέτες που συντάχθηκαν, έβαλαν σύμφωνα με τον ίδιο σε τροχιά υλοποίησης μια σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων πνοής για την ευρύτερη περιοχή.

Αυτά τα έργα, θα αποτελέσουν άλλωστε την «πυξίδα» με την οποία θα πορευτεί ο Δήμος και στη νέα τετραετία. Πρόκειται για τη Λιμνοδεξαμενή Ξηριά, την ανάδειξη των Λιμνών Ζερέλια, τη βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας του Αλμυρού αλλά και το Βιολογικό Καθαρισμό Σούρπης – Αγίας Τριάδος, που είτε υλοποιούνται είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν το «τοπίο» στο Δήμο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου