ΑΛΜΥΡΟΣ

Βανδαλισμοί στο δάσος Κουρί

βανδαλισμοί-στο-δάσος-κουρί-324255

Εκλεψαν χήνες και πάπιες και στη θέση τους άφησαν σκουπίδια

Αδειασαν από… πάπιες και χήνες οι λίμνες στο δάσος Κουρί, την ίδια ώρα που στην περιοχή επέστρεψαν τα σκουπίδια. Τους βανδαλισμούς που υπέστη το δάσος Κουρί, καταγγέλλει με έγγραφη ανακοίνωσή της η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει».

Οπως επισημαίνει η Εν δράσει, μολονότι εθελοντές, αφιερώνουν σημαντικό μέρος από την προσωπική τους ζωή για τη διατήρηση του δάσους σε όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση, κάποιοι άλλοι βεβηλώνουν το χώρο.

«Η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», άλλες οργανώσεις και φίλοι εθελοντές έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια μια προσπάθεια για να διατηρηθεί το δάσος Κουρί καθαρό και σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Οι εθελοντικές τους δράσεις περιλαμβάνουν καθαρισμό των λιμνών, φύτεμα λουλουδιών και δένδρων, περιποίηση και πότισμα αυτών, τοποθέτηση στις λίμνες παπιών και χηνών και το τάϊσμα αυτών, αποκομιδή των σκουπιδιών από την γύρω περιοχή αλλά και παραχώρηση του δραιζινοποδηλάτου με το οποίο μικροί και μεγάλοι φίλοι του δάσους μπορούν να απολαύσουν περιμετρικά από τις λίμνες πάνω στις γραμμές του τραίνου, το όμορφο τοπίο του δάσους.

Συνέχισαν δε τις δράσεις τους μόλις πρόσφατα, την ημέρα του παγκόσμιου καθαρισμού, όπου σε μια κυριακάτικη εξόρμησή τους καθάρισαν και περιποιήθηκαν το δάσος.

Ομως, η ασυνειδησία, η αδιαφορία και ο χουλιγκανισμός κάποιων από τους συμπολίτες μας, καθιστούν δύσκολη αυτή την προσπάθεια. Μόλις λίγες μέρες πριν διαπιστώθηκε ότι λείπουν αρκετές πάπιες και χήνες από τις λίμνες, τις οποίες είτε σκότωσαν είτε τις έκλεψαν μαζί με τα αυγά που κλωσούσαν. Επίσης κατά καιρούς ο χώρος γεμίζει με σκουπίδια, τα οποία κάποιοι πετάνε μη σκεπτόμενοι την καταστροφή που προκαλούν», καταγγέλλει η Εν Δράσει.

«Εχουμε να κάνουμε με δύο τάσεις που συγκρούονται μεταξύ τους: τον εθελοντισμό και τον χουλιγκανισμό. Προκαλεί ιδιαίτερη λύπη το γεγονός ότι μερικοί καταστρέφουν και βεβηλώνουν ένα χώρο, ο οποίος προσφέρει τεράστια αισθητική αξία και δεν σέβονται τον χώρο που αναπνέουν αλλά και τις αξίες για τις οποίες κάποιοι πασχίζουν ανιδιοτελώς. Εμείς θα συνεχίσουμε σε πείσμα όλων τον εθελοντισμό και καλούμε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του δάσους να σταθούν δίπλα μας για την προστασία και παραπέρα ανάδειξή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου