ΑΛΜΥΡΟΣ

«Οι σωτήρες μας τελείωσαν»

οι-σωτήρες-μας-τελείωσαν-356369

Τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Τσόγκας στην κεντρική συγκέντρωση της ΛΑΣ Αλμυρού

Να αγνοήσουν όλους εκείνους που επικαλούνται την «ανατροπή» ενώ τόσα χρόνια ήταν δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. κάλεσε τους ψηφοφόρους του Αλμυρού να πράξουν την ώρα της κάλπης ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάββας Τσόγκας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του την Τρίτη.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού απηύθυναν χαιρετισμό ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Γιώργος Λούμας, και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Καραφέρης.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσόγκας είπε: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την τριπλή εκλογική μάχη αποφασισμένοι με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις λαϊκές δυνάμεις. Δεν είμαστε ούτε από αυτούς που εμφανίζονται προεκλογικά και έρχονται σαν σωτήρες του τόπου, τους λεγόμενους «νέους και άφθαρτους», ούτε βέβαια είμαστε σαν τις παλιές καραβάνες που ξέρουν να παίζουν καλά το παιχνίδι του λεγόμενου «αυτοδιοικητικού», ενώ στην πραγματικότητα είναι πρώτης γραμμής τοπικά στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων. Ή είσαι εξαρτημένος από την κυρίαρχη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ή είσαι εξαρτημένος από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ε λοιπόν, αυτήν την εξάρτηση, τη δεύτερη, εμείς την έχουμε, το παραδεχόμαστε και είμαστε περήφανοι».

Η δημοτική αρχή, είπε ο κ. Τσόγκας, αποδέχεται την πολιτική μείωσης των κρατικών εσόδων, καθώς η κρατική χρηματοδότηση κόπηκε κατά 60% σε σχέση με το 2013 υποστηρίζει θερμά την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όπως και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, που σημαίνει τοπική φορομπηχτική πολιτική και ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, όπως ετοιμάζεται να γίνει με την ύδρευση και την καθαριότητα.

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε για: «…Καμιά απόλυση – καμιά διαθεσιμότητα. Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ύδρευσης….», ενώ έκλεισε την ομιλία του καλώντας τον ψηφοφόρο να μην ψάχνει για «σωτήρες».

Οπως είπε: «Οι «σωτήρες» μας τελείωσαν μαζί με τα παραμύθια τους περί «Ενωμένης Ευρώπης», «ανταγωνιστικότητας», «Καλλικράτη που ανοίγει νέους δρόμους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και τόσα άλλα με περιμένεις «Μεσσίες» που προεκλογικά υπόσχονται «γεφύρια και ποτάμια» και μετεκλογικά συνεχίζουν την ίδια αντιλαϊκή ρότα με νέους φόρους, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα στα ωδεία κ.α..».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου